Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάρτη 2006 - αριθ. φύλλου: 9439

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα οι διαδηλώσεις σε 27 πόλεις
  • Στις 12.30 το μεσημέρι στα Προπύλαια, η συγκέντρωση της Αθήνας
  • Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Χημείου, στη Θεσσαλονίκη
  • Κύριο σύνθημα «ΟΧΙ στην κατάργηση του άρθρου 16! Οχι στο νέο νόμο - πλαίσιο! Δωρεάν σπουδές. Δουλιά με δικαιώματα. Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση»

ΣΕΛ.  9

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ οι βιομήχανοι για τις συμβάσεις

Στην πραγματικότητα ο ΣΕΒ προτείνει πάγωμα μισθών για την επόμενη διετία! Εντείνονται οι προετοιμασίες από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για την απεργία στις 13 Απρίλη. Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 3 μ.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας Εμπορίου (πλ. Μητροπόλεως), όπου θα γίνεται η επόμενη συνάντηση για τη Σύμβαση

Από συνάντηση σε συνάντηση για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι βιομήχανοι εκτραχύνονται ακόμα πιο πολύ. Εμμένουν στο πάγωμα των μισθών για την επόμενη διετία, προτείνοντας αυξήσεις στα όρια του επίσημου πληθωρισμού. Η πρόταση που διατύπωσαν χτες μαζί με τους άλλους εργοδότες οδηγεί σε μεσοσταθμική αύξηση 4,1% το 2006 και 3,3% το 2007, αν δοθεί σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις. Αν μάλιστα η δεύτερη δόση δοθεί το Σεπτέμβρη, τότε η αύξηση θα είναι ακόμα χαμηλότερη. Αυτή η προκλητική πρόταση, υπολογιζόμενη πάνω στο άθλιο μεροκάματο των 26,41 ευρώ, που ισχύει σήμερα, σημαίνει αύξηση μόλις ένα ευρώ την ημέρα. Και γύρω στα 0,70 ευρώ για το 2007. Στην πρόκληση των βιομηχάνων και των εργοδοτών, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκανε ακόμα μία υποχώρηση συρρικνώνοντας την πρότασή της στο 5,5% αύξηση για το 2006.

Να δοθεί απεργιακή απάντηση στην προκλητικότητα του ΣΕΒ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους το ΠΑΜΕ, καθώς Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία στις 13 Απρίλη. Τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 3 μ.μ. το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Χυδαίος αντικομμουνισμός!

Οι στρατιωτικοί - μόνιμοι και έφεδροι - των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας διδάσκονται περί «κομμουνιστοσυμμοριτών» στις βιβλιοθήκες του στρατού, σα να βρισκόμαστε στο 1949!!!


ΣΕΛ.  3,    31
Διαπλοκή της ηγεσίας Εκκλησίας με τα κόμματα εξουσίας

Αρνήθηκαν κατηγορηματικά χτες στην ολομέλεια της Βουλής, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ να υιοθετήσουν την πρόταση του ΚΚΕ, για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ