Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9332

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 77 ΚΟΜΜΑΤΑ απ' όλες τις ηπείρους

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης με τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά συμμετοχή κομμάτων

Ξεκινά σήμερα το πρωί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, η έβδομη κατά σειρά - από το 1999 - Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων απ' όλο τον κόσμο. Θέμα της Συνάντησης είναι «Οι σύγχρονες τάσεις του καπιταλισμού. Οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Η κομμουνιστική εναλλακτική λύση - προοπτική» και οι εργασίες της θα ανοίξουν με την εισηγητική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Ενδεικτικό της σημασίας και του ενδιαφέροντος της φετινής Διεθνούς Συνάντησης είναι το γεγονός της μεγαλύτερης από κάθε άλλη φορά συμμετοχής κομμάτων, καθώς και το υψηλό επίπεδο της αντιπροσώπευσης. Συμμετέχουν 77 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 65 χώρες, απ' όλες τις ηπείρους, από τα οποία 27 αντιπροσωπεύονται με τους αντίστοιχους προέδρους, γενικούς γραμματείς ή αντιπροέδρους.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΑΘΗΝΑ - ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Μαχητικό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα

Ηταν μια μαζική και μαχητική διαδήλωση, επί τρεισήμισι ώρες και κάτω από διαρκή, καταρρακτώδη βροχή. Κι έκανε καθαρό ότι τούτος ο λαός θα συνεχίσει να βαδίζει στα βήματα του Νοέμβρη, ακόμα πιο αποφασιστικά. Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση. Εχοντας καθαρό τον αντίπαλο: τον ιμπεριαλισμό.


ΣΕΛ.  16   -   18


«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Συναίνεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη διάλυση

Με εξασφαλισμένη τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της συμβιβασμένης πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) της ΟΣΠΑ, η κυβέρνηση προχωρά στο καταστροφικό της σχέδιο για την «Ολυμπιακή Αεροπορία»


ΣΕΛ.  21
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνος για την Υγεία ο δικομματισμός

Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για ένα υψηλού επιπέδου λαϊκό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που θα καλύπτει δωρεάν όλο το λαό, τη νεολαία και τους μετανάστες, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΑ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Κατέλαβαν το εργοστάσιο

Κλιμακώνοντας τον πολύμηνο αγώνα τους και επιμένοντας στα δίκαια αιτήματά τους, οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ» κατέλαβαν χτες το ξημέρωμα το εργοστάσιο


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ