Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Μάη 2004 - αριθ. φύλλου: 8883

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Να εκφραστεί ένα δριμύ «κατηγορώ» ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Πολύπλευρη δραστηριότητα από τις Οργανώσεις του Κόμματος και την πλατιά επιτροπή στήριξης του ευρωψηφοδελτίου συνεργασίας του ΚΚΕ. Κάλεσμα σε μαζική υπερψήφιση του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος με στόχο στις 13 του Ιούνη να εκφραστεί όσο πιο δυνατά ένα δριμύ «κατηγορώ» ενάντια στην ΕΕ και στα κόμματα που τη στηρίζουν


ΣΕΛ.  6   -   11

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ
Ετήσιο ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΡΙΣ. στο βωμό της ΕΕ

Αισθητά πάνω από τα 4 τρισεκατομμύρια δραχμές είναι το ετήσιο χαράτσι που πληρώνουμε στις πολυεθνικές της ΕΕ για τα διάφορα προϊόντα που εισάγουν και πωλούν στη χώρα μας. Το τεράστιο αυτό ποσό είναι το ετήσιο εμπορικό έλλειμμα (διαφορά εισαγωγών-εξαγωγών), όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα οποία φωτίζουν μια ακόμα πλευρά των καταστροφικών συνεπειών που έχει για τη χώρα το μάντρωμά της στην ΕΕ.

Η πολιτική συστηματικής υποβάθμισης της ντόπιας παραγωγής βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να βρουν έδαφος διάθεσης τα ευρωενωσιακά εμπορεύματα, γιατί αυτό αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη και στο ευρωενωσιακό και στο ντόπιο κεφάλαιο, έχει ως αποτέλεσμα ήδη από το 1998 το εμπορικό έλλειμμα με τις χώρες-μέλη της ΕΕ να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα πάνω από τα 4 τρισ. δρχ το χρόνο. Πέρσι, μάλιστα, το σχετικό ποσό ξεπέρασε και τα 5 τρισεκατομμύρια!!!

Η παραπάνω εικόνα, η οποία δείχνει τη λεηλασία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων της χώρας, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφονται πλουτοπαραγωγικές της πηγές, έρχεται στην επιφάνεια με αφορμή τη νέα επιδείνωση, κατά 5,7%, που παρουσίασε το τρίμηνο Γενάρη-Μάρτη το εμπορικό έλλειμμα της χώρας.


ΣΕΛ.  14   -   15

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κρανίου τόπος η Ράφα

Μόνο συντρίμμια και καταστροφή άφησαν πίσω τους τα ισραηλινά στρατεύματα, που αποχώρησαν στα όρια των συνοικιών Ταλ Σουλτάν και Μπραζίλ, του προσφυγικού καταυλισμού της Ράφα, διατηρώντας, όμως, σε κλοιό ολόκληρη την περιοχή. «Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν» διακήρυτταν οι Ισραηλινοί επιτελείς, ενώ, την ίδια ώρα, φιλειρηνιστές συγκρούονταν με δυνάμεις ασφαλείας στην είσοδο της Λωρίδας της Γάζας.

Με το νέο πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Επιστολή του Στρ. Κόρακα στον πρόεδρο της Κομισιόν.


ΣΕΛ.  3,    20   -   21


Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πιο ενεργός συμμετοχή στο Ιράκ;

Ανοιχτό άφησε ουσιαστικά το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κ. Καραμανλής, στο πλαίσιο της συμμετοχής στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της «τρομοκρατίας»


ΣΕΛ.  3

Associated Press

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέα δόση φρίκης και μάχες

Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το εύρος των βασανιστηρίων στο Ιράκ δημοσίευσε, χτες, ο αμερικανικός Τύπος, ενώ οι μάχες ανάμεσα σε κατοχικά στρατεύματα και σε σιίτες ενόπλους μαίνονται στο Ιράκ


ΣΕΛ.  20   -   21
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Πρόσκληση προς το ιδιωτικό κεφάλαιο

Στις ... καλές υπηρεσίες του ιδιωτικού κεφαλαίου εναποθέτει η κυβέρνηση τις πολιτιστικές της πρωτοβουλίες, ακόμη και στον τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς


ΣΕΛ.  31

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ