Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Φλεβάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8804

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Σήμερα στο «Σπόρτιγκ», στις 6.30 το απόγευμα

Σε συγκέντρωση εργαζομένων, που πραγματοποιείται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στο γήπεδο του «Σπόρτιγκ», θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα


ΣΕΛ.  5

ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΜΦΙΠΛΕΥΡΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ»
ΣΤΟ ΚΚΕ Η ΕΛΠΙΔΑ καταψηφίστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σε έντονες διεργασίες, μέσα σε σημαντικές μερίδες εργαζομένων, κυρίως ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και αναποφάσιστους, έχει οδηγήσει η λεγόμενη «αμφίπλευρη διεύρυνση» του κυβερνώντος κόμματος και, ιδιαίτερα, η προσχώρηση και συμμετοχή σε εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Στ. Μάνου και Ανδρ. Ανδριανόπουλου. Η παραίτηση του Γ. Βασιλακόπουλου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην ΓΓ Αθλητισμού, όπως και οι έντονα επικριτικές τοποθετήσεις άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν ορισμένες μόνο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ακόμη περισσότερο πολύμορφες είναι οι διεργασίες που ξεδιπλώνονται στη βάση του κυβερνώντος κόμματος και τις οποίες επιχειρεί το τελευταίο, με νύχια και δόντια, να τις ελέγξει και να τις χειραγωγήσει.

Οι τελευταίες εξελίξεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν και, μάλιστα, με εκκωφαντικό τρόπο, τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, πολύ καιρό τώρα. Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα δεξιό, αντιδραστικό κοσμοπολίτικο κόμμα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν την ίδια, βασικά, πολιτική και μπόλικα αντιλαϊκά σχέδια για μετά τις 8 Μάρτη, ανεξάρτητα της μεγαλύτερης δυνατότητας του πρώτου να ξεγελά και να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Ο μόνος δρόμος, που συμφέρει τους τελευταίους, είναι η καταψήφιση και των δυο, η αποφασιστική και με την ψήφο ενίσχυση του ΚΚΕ.


ICON

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΧΡΕΗ
Πρασινογάλαζο «φέσι» 6 τρισ. δρχ.

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει πλέον το πρόβλημα των αγροτικών χρεών, καθώς, περισσότεροι από 660.000 αγρότες χρωστούν περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια ευρώ ή από 6 τρισ. δραχμές. Κι αυτά μόνο σε μία τράπεζα, την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας. Κι ενώ, η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και φτωχών αγροτών συνθλίβονται από τα βάρη των χρεών, έρχονται οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να τους υποσχεθούν προεκλογικά «ρυθμίσεις των χρεών», χωρίς, όμως, ν' αλλάξουν στο παραμικρό τη μέχρι σήμερα αντιαγροτική πολιτική, η οποία και οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση (φωτό από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις)


ΣΕΛ.  16   -   17

Συνέντευξη Τύπου για τις εκλογές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τις εκλογές, αύριο Δευτέρα 16 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52, 10ος όροφος)



ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Δυο προγράμματα μια πολιτική

Η ταυτότητα των αντιλαϊκών απόψεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καταδεικνύεται και από τη σύγκριση των προγραμμάτων τους


ΣΕΛ.  2   -   3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ