Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Αυγούστου 2003 - αριθ. φύλλου: 8648

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Με τα κομμάτια τους δένεται το ατσάλι

ΣΕΛ.  13
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Η «μάχη της Βαγδάτης» μόλις άρχισε

ΣΕΛ.  20   -   21

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΒΡΑΧΝΑΣ για τα λαϊκά στρώματα

Με επικοινωνιακά κόλπα και θεατρινίστικου τύπου υπουργικές παραστάσεις επιχειρούν πλέον οι κυβερνώντες να απαντήσουν στην οργή και την αγανάχτηση των εργαζομένων για τις συνεχείς ανατιμήσεις και την ακρίβεια στην αγορά. Σε μια περίοδο που η λιτότητα χτυπάει αλύπητα τα λαϊκά νοικοκυριά, οι όλο και πιο αυξημένες τιμές σε όλα χωρίς εξαίρεση, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, πολλαπλασιάζει και οξύνει περισσότερο τα ιδιαίτερα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο, αφού οι εργαζόμενοι πέρα από την ακρίβεια έχουν κυριολεκτικά «στεγνώσει» από την πολυετή σκληρή σε βάρος τους λιτότητα, από τους αυξημένους φόρους και τα δημοτικά τέλη, από τη συνεχή αύξηση των δαπανών που απαιτούνται για μόρφωση, υγεία, περίθαλψη κ.ο.κ.

Η κυβέρνηση, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων και των αξιώσεων του κεφαλαίου, επέλεξε να επιστρατεύσει τον Κ. Κουλούρη να σεργιανάει τις λαϊκές αγορές και να ξιφουλκεί ανέξοδα! Η υποκρισία πάντως του ΠΑΣΟΚ, μαζί με αυτήν της ΝΔ, είναι έκδηλη, αφού την ώρα που ξορκίζουν την ακρίβεια, συνεχίζουν να δίνουν όρκους πίστης στην «ελεύθερη αγορά».


ΣΕΛ.  6   -   11

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ
Φαύλος κύκλος πολιτικών επιλογών

Το κυκλοφοριακό αδιέξοδο της Αθήνας είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών. Η συνεχής ενίσχυση του ΙΧ που λειτουργεί αποτρεπτικά στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχανιών, των εταιριών πετρελαιοειδών, ελαστικών κλπ.

Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης». Σχεδόν το 40% των μετακινήσεων διεξάγεται με το αυτοκίνητο. Τα οδικά έργα που εκτελούνται, μπορεί να παρουσιάζονται από την κυβέρνηση ως πανάκεια για την επίλυση του κυκλοφοριακού, ωστόσο οι επιστήμονες αναμένουν ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΙΧ τα επόμενα χρόνια...


ΣΕΛ.  14   -   15


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι «αόρατοι» εργαζόμενοι

«Τσακίζουν» κόκαλα οι άτυπες μορφές απασχόλησης, σε πείσμα των σχετικών, επίσημων στοιχείων...


ΣΕΛ.  12
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ιμπεριαλιστική «εξωστρέφεια»

Η σταδιακή «μετάλλαξη» των αμερικανο-ιαπωνικών συμμαχικών σχέσεων κάνει αισθητή την ιμπεριαλιστική «στροφή» της Ιαπωνίας, στην περιφέρεια της Ασίας και του Ειρηνικού


ΣΕΛ.  22   -   23
Μητρότητα + Φιλανθρωπία = Ντροπή

ΣΕΛ.  16   -   17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ