Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Γενάρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8168

ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Σε κλίμα πολύμορφων πιέσεων και εκβιασμών

Μέσα σ' ένα κλίμα πολύμορφων πιέσεων αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ ο Κ. Σημίτης. Χαρακτηριστική είναι η προχτεσινή εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, που εμφάνισε την Ελλάδα «έρμαιο της τρομοκρατίας» και το γεγονός, πως οι χάρτες, χωρίς τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, συντάχτηκαν με εντολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πραξικόπημα, αλλά και τετελεσμένο, πλέον, θεωρεί το τελευταίο, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με απόρρητο έγγραφό του


ΣΕΛ.  3

ΠΑΣΧΕΙ ΟΛΗ Η ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
... ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!

Ευθύνες σε... κακοκαιρία και... πολίτες ρίχνει η κυβέρνηση

Στο ένα μέτρο έφθασε το χιόνι στον Αγ. Στέφανο της Αττικής, ενώ ο παγετός προκαλεί, ήδη, μεγάλες καταστροφές στα οπωροκηπευτικά.

Eurokinissi

Στο ένα μέτρο έφθασε το χιόνι στον Αγ. Στέφανο της Αττικής, ενώ ο παγετός προκαλεί, ήδη, μεγάλες καταστροφές στα οπωροκηπευτικά.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται Αττική, Εύβοια, Βοιωτία και Ρέθυμνο. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανέδειξαν το ίδιο γεγονός που έρχεται στην επιφάνεια με αφορμή είτε χιονιά, είτε πλημμύρα, είτε σεισμό, είτε καύσωνα: Οι υποδομές της χώρας πάσχουν επικίνδυνα. Οι ευθύνες δεν μπορεί να αναζητούνται ούτε στα καιρικά φαινόμενα, ούτε κυρίως στους «τελευταίους τροχούς της αμάξης». Οι ευθύνες αφορούν τις ίδιες τις πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προβάλλει η ΝΔ. Και οι πολιτικές αυτές έχουν ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, που θα μπορούσαν να παίξουν σοβαρό ρόλο σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις. Είναι οι πολιτικές που έκαναν την Αυτοδιοίκηση ένα ακόμη άχρηστο γρανάζι του κρατικού μηχανισμού και μάλιστα χωρίς πόρους, καθιστώντας την αδύναμη να βοηθήσει αποφασιστικά. Είναι οι πολιτικές που οικοδομούν ένα κράτος καταστολής «πανίσχυρο» απέναντι στο λαό και τους αγώνες του, ταυτόχρονα όμως «ανίσχυρο» να αντιμετωπίσει λαϊκά προβλήματα, π.χ. από μια κακοκαιρία. Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την κακοκαιρία, καθώς και για τις καταστροφές της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Eurokinissi


ΣΕΛ.  16   -   21


ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Συμπαράσταση στους πρόσφυγες

Τρόφιμα, ρούχα και τσιγάρα πρόσφεραν την Κυριακή στους Αφγανούς πρόσφυγες, που βρίσκονται στο Πεδίον του Αρεως, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Αθήνας σε μια συμβολική κίνηση ανθρωπιάς


ΣΕΛ.  15
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αμείωτη η ένταση

Στη σειρά στέκουν οι διάφοροι ηγέτες, που θα επισκεφθούν άμεσα το Ισλαμαμπάντ ή το Νέο Δελχί, αλλά η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες επιμένει και αυξάνονται οι νεκροί στα σύνορα, ως συνέπεια ένοπλων επεισοδίων


ΣΕΛ.  9
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νεκρός ο 84ος απεργός πείνας

Ενας ακόμη αγωνιστής απεργός πείνας, ο 23χρονος Ζεϊνέλ Καρατάς, είναι ο τελευταίος (84ος) νεκρός στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων και των συγγενών τους, που μάχονται «για το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια»


ΣΕΛ.  11
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΥΡΩ
Εκρηκτική κερδοσκοπία στην αγορά

Οι ανατιμήσεις σε εκατοντάδες είδη φτάνουν μέχρι και το 47,1%. Κατά 13,3% ανατιμήθηκε σε πολλές περιπτώσεις το ψωμί. Καλύπτει την κερδοσκοπία η κυβέρνηση, που κάνει λόγο για ... «μεμονωμένα φαινόμενα»


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ