Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8067

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ
Μακριά από τις ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ του λαού

Με την ομιλία του ο Κ. Σημίτης επιχείρησε να κάνει το μαύρο - άσπρο και να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, με κύριο επιχείρημα το ευρώ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, μετά την πρωθυπουργική ομιλία στη φιέστα της πλουτοκρατίας που στήνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση. Η κυβέρνηση επιμελώς αποκρύπτει ότι η φτώχεια, η ανεργία, η εμπορευματοποίηση της παιδείας, η καθήλωση μισθών και συντάξεων, η αναδιάρθρωση στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις πηγαίνουν μαζί με την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πλιάτσικο που γίνεται στα Βαλκάνια, την οποία ο πρωθυπουργός βαφτίζει «ειρηνική παρουσία»!

Η ομιλία του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει το δίκαιο των εργαζομένων να διαδηλώσουν και στη διάρκεια της ΔΕΘ. Επιβεβαιώνει, επίσης, την ανάγκη, η λαϊκή πάλη να εκφράζεται καθημερινά και παντού, να γίνει πιο πλατιά και πιο ουσιαστική, στη βάση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οι «εξαγγελίες» της κυβέρνησης και η δημαγωγία της ΝΔ, πρέπει να απομονωθούν πολιτικά. Η «ισχυρή Ελλάδα» του κ. Σημίτη, είναι απλά η Ελλάδα της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  6   -   7

Avaton

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η «υποδοχή» του λαού

Παλλαϊκό χαρακτήρα παίρνει -όπως δείχνουν όλα τα μηνύματα- το σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι της πόλης, τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα και η νεολαία «υποδέχονται» αυτοπροσώπως σήμερα τον Κ. Σημίτη, πρώτα στην κεντρική πύλη του λιμανιού (7.30 μ.μ.) και κατόπιν στην κεντρική συγκέντρωση, έξω από τη ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ). Μια πρώτη γεύση «υποδοχής» έδωσε, χτες το βράδυ, το φιλειρηνικό κίνημα (φωτό), καταδικάζοντας τις εγκληματικές ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και απαιτώντας την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων


ΣΕΛ.  8   -   9

ΠΑΜΕ
Διεκδικούμε σχολείο σύγχρονων λαϊκών αναγκών

Μ' ένα κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης και διεκδίκησης ενός ενιαίου, δημόσιου, δωρεάν 12χρονου σχολείου των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και μαζικές εξορμήσεις σε σχολεία και χώρους δουλιάς, υποδέχεται το ΠΑΜΕ την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς




ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2001
Το κεφάλαιο δε φορολογείται!

Δημοσιοποιήθηκε χτες το πραγματικό πακέτο της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής και χαρίζει φόρους στα κέρδη, απαλλαγές στη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων, φορολογία για τους εφοπλιστές ίση με τα επίπεδα του... 1975, αφού «δημοσιονομική πειθαρχία» σημαίνει πλήρη φορολογική ασυλία για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.


ΣΕΛ.  15
ΟΓΕ - ΚΝΕ
Αγωνιστική «υποδοχή» του «Μεγάλου Αδελφού»

Αγωνιστικά «υποδέχονται» το νέο τηλεοπτικό σκουπίδι, «Μεγάλος Αδελφός», η ΟΓΕ και η ΚΝΕ, καλώντας τους πολίτες της Αθήνας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, ημέρα πρεμιέρας της εκπομπής, στις 6.30μ.μ., έξω από τον ΑΝΤΕΝΝΑ»


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ