ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παλλαϊκό χαρακτήρα αποκτά το σημερινό συλλαλητήριο

Στις 7.30 το απόγευμα, στην πύλη του λιμανιού η συγκέντρωση, που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα. Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία ΧΑΝΘ, όπου και η συγκέντρωση, την οποία οργανώνει το ΕΚΘ στις 8.30 μ.μ.

Από την περσινή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τη ΔΕΘ
Από την περσινή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τη ΔΕΘ
Αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή. Είναι ο δρόμος που άνοιξε με τις κινητοποιήσεις για τα εργασιακά και το Ασφαλιστικό, για την ανεργία και την ανάπτυξη σε όφελος του λαού. Είναι ο δρόμος που ανοίγει με καθημερινούς αγώνες σε κάθε τόπο δουλιάς και σωματείο, σε κάθε γειτονιά και πόλη, ο δρόμος που πέρασε από τη Γένοβα, ο δρόμος του αγώνα, που όπως χτες έτσι και σήμερα περνά από τη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι της πόλης, τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα, «υποδέχονται» αυτοπροσώπως τον πρωθυπουργό στους δρόμους της πόλης. Οχι με συμμετοχή στις φιέστες που στήνει ο κυβερνητικός μηχανισμός. Ούτε με κάλπικη αντιπαράθεση όπως η ΝΔ και οι δυνάμεις που, ενώ συνηγορούν στον ευρω-μονόδρομο και στα δεινά που συνεπάγεται, πατώντας σε δυο βάρκες, επιχειρούν να εμφανιστούν και ως η αγωνιστική φωνή της συνείδησης του φαντάσματος του «καλού» ΠΑΣΟΚ.

Στις 7.30 το απόγευμα σήμερα από κάθε συνοικία θα αρχίσει να καταφθάνει στην κεντρική πύλη του λιμανιού ο αγωνιζόμενος λαός της πόλης. Το κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για μαζική και μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία, με πρώτη συγκέντρωση στο λιμάνι και πορεία στη συνέχεια προς την κεντρική συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ), όπως έχει αποφασίσει η Ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΘ, έχει βρει ήδη πλατιά ανταπόκριση.

Ολα δείχνουν πως οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της ανεργίας και της εγκατάλειψης, των κλειστών επιχειρήσεων και της παραγωγικής ερήμωσης, του ξεπουλήματος κρίσιμων παραγωγικών φορέων (ΔΕΘ, ΕΥΑΘ, λιμάνι, «Ελληνικά Πετρέλαια», ΑΓΝΟ, Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης), της πόλης που το λιμάνι της έγινε ναύσταθμος του ΝΑΤΟ για την επιδρομή στα Βαλκάνια, θα δώσουν και απόψε την απάντηση που χρειάζεται στην κυβερνητική δράκα την ώρα που θα γευματίζει μαζί με τους βιομήχανους στο «Βελλίδειο».

Η εικόνα της «κοινωνικής συναίνεσης και στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής», που τόσο πάσχισαν οι κυβερνητικοί να παρουσιάσουν, έχει ήδη γίνει κομμάτια. Την ώρα που στο «Βελλίδειο» ο πρωθυπουργός θα προσπαθεί να παρουσιάσει την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησής του ως σωτήρια για το λαό, την ίδια ώρα από την εξέδρα στην πλατεία ΧΑΝΘ ο εργατόκοσμος θα εκφράζει τη δική του απόφαση να βαθύνει τη ρήξη του με την αντιλαϊκή πολιτική, που, στο όνομα της διασφάλισης υπερκερδών στην πλουτοκρατία, καταδικάζει το λαό στη φτώχεια, στη μιζέρια, στην εξαθλίωση, σε μια ζωή χωρίς δικαίωμα στη δουλιά, στη μόρφωση, στην υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, που καταδικάζει τη χώρα στην πλήρη εξάρτηση και την εμπλέκει στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών για το πλιάτσικο στα Βαλκάνια.

Ως την τελευταία στιγμή

Με δεδομένη τη λυσσαλέα προσπάθεια της κυβέρνησης και των επί της ουσίας συμμάχων (βλ. δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο), που μέσα από τον αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία, τους εκβιασμούς στους χώρους δουλιάς, την ιδεολογική τρομοκρατία μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επιχειρούν να μειώσουν όσο το δυνατό τη συμμετοχή του κόσμου στη σημερινή κινητοποίηση, οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη της ενημέρωσης και την προετοιμασία της σημερινής κινητοποίησης, με τη βεβαιότητα πως η συμμετοχή στο συλλαλητήριο αντίστασης θα αποτελέσει περίτρανη απάντηση πως το ανάστημα του περήφανου λαού της Θεσσαλονίκης δεν κάμπτεται. Με αφισοκολλήσεις, με τις μεγαφωνικές στη διαπασών, με εξορμήσεις και περιοδείες μέχρι και την τελευταία ώρα, το κάλεσμα της ανυποχώρητης πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής φτάνει παντού, σε κάθε γωνιά, και ρίχνει το σπόρο της αντίστασης.

Ετσι ώστε οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι πολίτες, που ήδη βιώνουν τις επιπτώσεις από το σταδιακό ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, αφού πληρώνουν πιο ακριβά το τιμολόγιο, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που οδηγούνται σε ξεκλήρισμα, οι εργοστασιακοί εργάτες, οι μικρομεσαίοι, που ζουν με τον κίνδυνο του «λουκέτου» στην επιχείρηση και τη ζωή τους, η νεολαία, που υποφέρει φυλακισμένη στους νέους φραγμούς οι οποίοι υψώνονται στη μόρφωση μέσα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης», τα παιδιά, που θα συνεχίσουν να κάνουν μάθημα σε άθλια σχολικά κτίρια, σε διπλή βάρδια, οι νέοι των δυτικών συνοικιών που αναπνέουν τη μόλυνση κάθε μέρα, να είναι παρόντες στο προσκλητήριο αγώνα. Εχοντας αφήσει στην άκρη όλους αυτούς που βγάζουν στο παζάρι τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, μαζί με τη δημόσια περιουσία, και ετοιμάζονται να ρίξουν τη νεολαία βορά στα κανόνια των ευρωατλαντικών «συμμάχων» τους.

«Απομονώθηκαν. Ο λαός κρίνει αυτούς που έχουν ταυτιστεί στην επιχείρηση κάμψης του κινήματος, επειδή φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις που θα γιγαντωθούν, όσα ψίχουλα ελεημοσύνης και αν ρίξει η κυβέρνηση. Οξύνεται η ταξική πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση που εκδηλώνεται. Αποδεικνύεται από τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις των σωματείων, από την πρόθεση των εργαζομένων να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο λιμάνι στις 7.30 μ.μ. και στη συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ», δηλώνει χαρακτηριστικά για το κλίμα που επικρατεί ο Θ. Κυριακίδης, Γραμματέας του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

  • Με σύνθημα «ΟΧΙ στο ξεπούλημα της "Ολυμπιακής"» οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της εταιρίας συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο του ΕΚΘ. Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών (ΕΙΣΦ) χαρακτηρίζει «παρωδία» το διαγωνισμό για το ξεπούλημα της ΟΑ και στέλνει προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση ότι απορρίπτει και θα αναχαιτίσει τις μεθοδεύσεις συναίνεσης, συνεργίας και συνενοχής στο νέο «έγκλημα» σε βάρος του εθνικού αερομεταφορέα.
Να μη γίνει η νεολαία μας μισθοφόρος του ΝΑΤΟ
  • Εντυπωσιακή η αντιπολεμική συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο Κόδρα
  • Καθεστώς στρατιωτικού νόμου γύρω από το Κυβερνείο

Avaton

Υπό τους ήχους του πένθιμου εμβατηρίου του Σοπέν, με τα τύμπανα να κρατούν τον πένθιμο ρυθμό και τα φέρετρα ενός Γερμανού και ενός Αγγλου που σκοτώθηκαν στο Σκόπια, δεξιώθηκε χτες το βράδυ ο πρωθυπουργός τις κυρίες και τους κυρίους της άρχουσας τάξης της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα σε μία περιοχή αρκετών τετραγωνικών χιλιομέτρων γύρω από το Κυβερνείο είχε επιβληθεί καθεστώς στρατιωτικού νόμου... Αυτό λοιπόν που ήθελαν να αντιμετωπίσουν με την κρατική τρομοκρατία οι αστοί και η κυβέρνησή τους ήταν οι διαδηλωτές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Από τις τέσσερις το απόγευμα είχαν σφραγιστεί όλοι οι δρόμοι της Καλαμαριάς προς το Κυβερνείο. Στις οχτώ το βράδυ δύο κλούβες της Αστυνομίας σφράγισαν και τον κεντρικό δρόμο. Ηταν η ώρα που μία πένθιμη πορεία κατευθύνονταν προς το Κυβερνείο, μεταφέροντας στους ώμους δύο φέρετρα για τους δύο σκοτωμένους στρατιώτες στα Σκόπια και ένα άδειο. Με το ερώτημα, για ποιον Ελληνα φαντάρο το προορίζει η κυβέρνηση Σημίτη;

Με δεκάδες συνθήματα κατά των δολοφόνων του ΝΑΤΟ να σκίζουν τον αέρα, αντιπροσωπεία της διαδήλωσης ζήτησε να περάσει προς το Κυβερνείο. Η κυβερνητική εντολή ήταν ένα ξερό «Φερμπότεν»! Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό πως η κυβέρνηση άνοιγε το δρόμο για να περάσουν κι άλλοι μισθοφόροι του ΝΑΤΟ προς τα Σκόπια.

Avaton

Στις 8.45 μ.μ., εντελώς αναιτιολόγητα, μια διμοιρία των ΜΑΤ επιχείρησε να χτυπήσει τους διαδηλωτές στο αριστερό τμήμα του δρόμου. Η ψυχραιμία των αγωνιστών της ειρήνης απέτρεψε τα χειρότερα. Ο εισαγγελέας Φλωρίδης, τον οποίον μάταια αναζητούσαν οι βουλευτές Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης, είχε κρυφτεί πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Με τα χίλια ζόρια τελικά δήλωσε αναρμόδιος να παρέμβει για να σταματήσει η αστυνομική βία. Οι βουλευτές του ΚΚΕ μετέφεραν μέσω του αστυνομικού διευθυντή στους εκπροσώπους της κυβέρνησης την εκτίμηση της διαδήλωσης: «Είστε απαράδεκτοι!». Αμέσως μετά η πένθιμη πορεία κατευθύνθηκε προς την κεντρική πλατεία της Καλαμαριάς, όπου και κάηκαν δύο ομοιώματα εκπροσώπων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Συγκέντρωση στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα

«Την ώρα που οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ διέρχονται από την πόλη μας προετοιμάζοντας τη νέα επέμβαση στα Βαλκάνια, η πολιτική ηγεσία της κυβέρνησης και οι πολιτικοί της σύμμαχοι διασκεδάζουν με πολυτελή δείπνα, συνωμοτώντας πίσω από την πλάτη του λαού για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα απάνθρωπα σχέδια της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης που αδίστακτα ματοκυλά τους λαούς στέλνοντας στο θάνατο». Με τα παραπάνω λόγια η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος της αντιπολεμικής επιτροπής Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε τις επικίνδυνες εξελίξεις που προετοιμάζονται για τη χώρα και το λαό.

Από το βήμα της συγκέντρωσης μπροστά στο στρατόπεδο Κόδρα - όπου βρίσκεται εγκαταστημένο το ΝΑΤΟικό στρατηγείο - η Ηλέκτρα Ραΐζη κατήγγειλε πως την ίδια ώρα μετατρέπεται το Γ' Σώμα Στρατού με έδρα τη Θεσσαλονίκη σε πολυεθνικό ΝΑΤΟικό στρατηγείο, σηματοδοτώντας την επικίνδυνη στρατιωτικοποίηση της πόλης και όλης της Βόρειας Ελλάδας. «Μέσα στον ορυμαγδό του πολέμου, της ανασφάλειας, των στρατιωτικών επεμβάσεων, της φτώχειας, των ναρκωτικών, της οικτρής κατάστασης στην υγεία, στην παιδεία, ο πρωθυπουργός ήρθε στην πόλη μας να αναγγείλει και φέτος τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Για μας, η παρουσία τους στην πόλη κάθε χρόνο τέτοιο καιρό αποτελεί ένα ετήσιο μνημόσυνο ντροπής». Τέλος, η Ηλ. Ραΐζη κάλεσε τους φορείς, το λαό της πόλης, τώρα που ο καθένας γνωρίζει, να ξεσηκωθεί. «Ολοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Χαιρετισμό στην αντιπολεμική συγκέντρωση απηύθυνε και η γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων του νομού, Μαρία Ιωαννίδου. «Τα Ελληνόπουλα αξίζει να πολεμούν για την πατρίδα τους και όχι να γίνουν μισθοφόροι στις ΝΑΤΟικές ορδές. Γι' αυτό μαζί με τον υπόλοιπο φιλειρηνικό λαό απαιτούμε: κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα». Μ' αυτά τα λόγια η Μαρία Ιωαννίδου εξέφρασε τη συστράτευση της ομοσπονδίας με το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και έδειξε το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν όλοι οι γονείς για να υπερασπίσουν το ειρηνικό μέλλον των παιδιών τους.

Στη συγκέντρωση όπου η μαζική συμμετοχή της νεολαίας έδωσε το στίγμα των επιλογών της, μήνυμα συσπείρωσης και κοινής πάλης έστειλε το Κεντρικό Συμβούλιο της Φοιτητικής Ενωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης: «Οι φοιτητές στεκόμαστε δίπλα στο εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιστέκεται στην κυβέρνηση των νατοϊκών δολοφόνων».

Μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κοινό αγώνα, για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, έστειλαν το ΑΚΕΛ, το Βουλγάρικο Κομμουνιστικό Κόμμα Γκεόργκι Ντιμιτρόφ καθώς και το Κόμμα για τη Σοσιαλιστική Εξουσία στην Τουρκία.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Καμιά απαγόρευση δε μας σταματά»

«Καμία απαγορευτική απόφαση δε νομιμοποιείται όταν αυτή απαγορεύει τους Θεσσαλονικείς να διαδηλώσουν στην πόλη τους». Ετσι απαντά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην απαγόρευση της συγκέντρωσης από το δήμαρχο και ξεκαθαρίζει πως σήμερα από τις 12 το μεσημέρι, θα διαμορφώνει το χώρο στην πλατεία ΧΑΝΘ για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης, εισηγήθηκε και με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και Βούγια αποφάσισε να μη δώσει την τυπική άδεια που απαιτείται για τη χρησιμοποίηση της πλατείας ΧΑΝΘ, επιχειρώντας να εμποδίσει τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου.

«Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τις προσωπικές και πολιτικές του ευθύνες και το ΕΚΘ αναλαμβάνει την ευθύνη ενός φιλειρηνικού συλλαλητηρίου που διεκδικεί τα αιτήματα των εργαζομένων και της πόλης μας. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης στο συλλαλητήριο, στις 8.30μμ, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, είναι η απάντηση», δηλώνει το ΕΚΘ στην προκλητική και αντιδημοκρατική πρακτική που υιοθέτησε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Την απαράδεκτη αυτή απαγόρευση καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα» και ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ανανιάδης.

«Τέρμα οι διαχωριστικές γραμμές. Σήμερα φάνηκε καθαρά ποιον θεωρείτε εχθρό. Το λαό που αντιστέκεται, που διεκδικεί επίλυση των αιτημάτων του από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Αγάπιος Σαχίνης απευθυνόμενος στους "νεοφιλελεύθερους", "κεντροαριστερούς" και "κεντροδεξιούς" δημοτικούς συμβούλους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι κοκορομαχίες που κατά καιρούς στήνονται, γίνονται μόνο για το ποιος θα εφαρμόσει αυτή την αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου χρεώνεται με την ευθύνη πως, παρά τις εναλλακτικές προτάσεις που κατατέθηκαν, ανέλαβε να ρίξει νερό στο μύλο της επιχείρησης για την τρομοκράτηση του λαού. Και μάλιστα, επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από την ιδιόρρυθμη άποψη πως το πανεργατικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο αποτελεί αντισυγκέντρωση. Συνέβαλε, έτσι, να αποκαλυφθεί το πώς θέλει η κυβέρνηση και οι ομοτράπεζοί της, να χρησιμοποιήσουν το θεσμό της ΔΕΘ, για τον οποίο όλοι οι κυβερνητικοί και αντιπολιτευτικοί εκπρόσωποι, κόπτονται».

«Είστε σε αγαστή συμφωνία, ιδεολογική και πολιτική, με την κυβέρνηση και την πρακτική Μητσοτάκη που το 1993 απαγόρευσε την πραγματοποίηση διαδηλώσεων και την "εισβολή" των εργαζομένων της ΕΑΣ στην πόλη. Μόνο που ξεχνάτε πως εκείνη η κυβέρνηση έπεσε», κατέληξε ο Αγ. Σαχίνης.

ΚΚΕ
Διάβημα για την αστυνομοκρατία

Διάβημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Ζάχαρη, ο οποίος θα προΐσταται της εισαγγελικής παρουσίας (συνολικά 5 εισαγγελείς) στο χώρο των συγκεντρώσεων, πραγματοποίησε χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του Κόμματος για την πρωτοφανή κινητοποίηση της αστυνομικής δύναμης και τόνισε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας πως συνειδητά φαίνεται να δημιουργείται ένα πολεμικό κλίμα στην πόλη, απέναντι μάλιστα στους εργατικούς και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να χτυπηθεί η μαζικότητα της κινητοποίησης. Μιας κινητοποίησης που γίνεται για να αναδείξουν τις διεκδικήσεις τους, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη κοινωνική και οικονομική πολιτική και να καταγγείλουν την αθέτηση των υποσχέσεων που έχει δώσει μέχρι σήμερα για τα έργα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και το νομό.

Ο εισαγγελέας, προσπαθώντας να κρύψει τις σαφείς κυβερνητικές εντολές που έχουν δοθεί, περιορίστηκε να πει πως τα μέτρα που παίρνονται λήφθηκαν για να εμποδιστούν τυχόν επεισόδια.

  • Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες μας στη Θεσσαλονίκη έχει ανέβει ο Γεν. Επιθεωρητής της ΕΛ.ΑΣ. και μέλος του Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπος Χριστοφερεΐζης, αντιστράτηγος, γνωστός και ως Μπάμπης, που, ως αρχηγός των ΜΑΤ, τσάκισε τα κόκαλα των συνταξιούχων έξω από του Μαξίμου πριν από δυο χρόνια.
Ρέππας: Αναίτιες οι κινητοποιήσεις!

Πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση οι επικείμενες, στα πλαίσια της ΔΕΘ, κινητοποιήσεις που διοργανώνονται. Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσποιούμενος άγνοια, αναρωτήθηκε αν αυτές αποτελούν εκδηλώσεις εναντίωσης στην παγκοσμιοποίηση, για να αναρωτηθεί «αν ναι, είναι η ΔΕΘ ο τόπος, ο χώρος, ο χρόνος για την εκδήλωση αυτών των απόψεων εναντίον της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης;»! Ωστόσο, ακόμα κι αν στρέφονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής και πάλι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος είναι κατάλληλος, μιας και όπως ανέφερε «έτσι φθείρεται ο θεσμός» και «αμαυρώνεται η εικόνα της πόλης»!

Προεξόφλησε δε, αν και προφανώς είναι γνώστης του πλαισίου και του περιεχόμενου των κινητοποιήσεων, πως αυτές δε διαθέτουν θετική πρόταση, για να καταλήξει βεβαίως στο συμπέρασμα «άρα τι νόημα έχουν αυτές οι συγκεντρώσεις;»!

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν αντισυγκεντρώσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Δ. Ρέππας απάντησε «αν κάποιες εκδηλώσεις μπορεί να χαρακτηριστούν από κάποιον "αντισυγκέντρωση", είναι αυτού του είδους οι συγκεντρώσεις», αφού κατά τη λογική του όποιοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες έξω από το πρόγραμμα της ΔΕΘ τότε είναι αυτοί που προχωρούν σε αντι-πράξη!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ