Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Απρίλη 2014 - αριθ. φύλλου: 11818

ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Διεργασίες με ορίζοντα τις εκλογές του Μάη

ΣΕΛ.  6  -  7
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  20  -  21

Αντιλαϊκή κάθε κυβέρνηση εντός των τειχών ΕΕ - κεφαλαίου

Συνεχίζεται η πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές του Μάη. Σήμερα ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην Κέρκυρα

MotionTeam

Το πραγματικό δίλημμα στις εκλογές είναι να βρεθούν όσο πιο κάτω γίνεται τα κόμματα της ΕΕ, των μονοπωλίων και να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται, να ισχυροποιηθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Είναι δίκαιη η αγανάκτηση του λαού μας, που λέει να φύγει η σημερινή αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν. Ομως, η λογική να φύγουν αυτοί, για να έρθουν οι επόμενοι, δοκιμάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν χωρίς ο λαός να έχει όφελος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ψηφίζουμε και φεύγουν», όμως δε λέει ότι η ανεργία και η φτώχεια θα είναι εδώ, γιατί θα είναι εδώ οι μηχανισμοί της μόνιμης εποπτείας της ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, τα κέρδη των «υγιών» επιχειρηματιών, τα συμφέροντα των βιομηχάνων.

Ο λαός πρέπει να θέσει μπροστά του συνολικά το πολιτικό ζήτημα που δε θα αφορά στην αλλαγή μιας κυβέρνησης αλλά της τάξης που είναι στην εξουσία, της τάξης που κάνει κουμάντο γιατί έχει στα χέρια της τα κλειδιά της οικονομίας.

Τέλος στα δανεικά και στο χρέος μπορεί να βάλει μόνο η λαϊκή εξουσία που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, για να μπορέσει τελικά ο λαός να καρπωθεί τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.


ΣΕΛ.  9

Η πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης για την Υγεία - Πρόνοια

Η πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση στην Υγεία αποτελούν εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της, που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  14  -  15

Προσφορά

Στη μνήμη του ΕΡΡΙΚΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, η οικογένειά του προσφέρει 1.000 ευρώ στο Κόμμα.



Δυνατό ΚΚΕ για ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση

ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Με τον Βαγγέλη Μπούτα, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΣΕΛ.  18   -   19
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η Πρωτομαγιά να συμβάλει στην ανασύνταξη του κινήματος

Συνέντευξη με τον Π. Ηλιόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επιδιώκουν να τσακίσουν το δικαίωμα στην απεργία

ΣΕΛ.  12
ΑΡΘΡΟ
Αντικομμουνισμός και συγκάλυψη της πραγματικότητας

ΣΕΛ.  22  -  23
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Σύγχρονο δουλεμπόριο με κατευθύνσεις της ΕΕ

ΣΕΛ.  16
«ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ»
Στήριξη στο κεφάλαιο... χρέη για το λαό

Μπόλικος «κουρνιαχτός» σηκώνεται τις τελευταίες μέρες γύρω από τη λεγόμενη «έξοδο στις αγορές», δηλαδή για την άντληση κρατικών δανείων απευθείας από τις διεθνείς τράπεζες και τις χρηματαγορές. Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνδέεται τόσο με την «επιτυχή» έκβαση του αντιλαϊκού προγράμματος που εφαρμόστηκε στα προηγούμενα χρόνια, όσο και με τη διαφαινόμενη - αναιμική - οικονομική ανάπτυξη.


ΣΕΛ.  4   -   5
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Εξελίξεις στο φόντο του ενεργειακού «πολέμου»

ΣΕΛ.  27

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ