Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11517

Αγωνιστικό βήμα κοινής δράσης η χτεσινή απεργία των ναυτεργατών

ΣΕΛ.  10  -  11

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΚΕ: Το εργατικό - λαϊκό κίνημα τώρα πρέπει να δυναμώσει τη δράση του για να αποκρουστούν οι εκβιασμοί κυβέρνησης - τραπεζών, για να μην υποστεί συνέπειες καμιά εργατική - λαϊκή οικογένεια που δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς, τους φόρους και τα χρέη στις τράπεζες, για να μη μείνει καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια απροστάτευτη και μόνη

Στην επίλυση όλων των «εκκρεμοτήτων», προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης. Το κλίμα «διαφωνιών» που καλλιεργούνταν αποσκοπούσε στον αποπροσανατολισμό του λαού και στο να ρίξει ο ένας στον άλλον το πολιτικό κόστος. Εχοντας ήδη συμφωνήσει στη σφαγή των μισθών, με την κατάργηση των επιδομάτων, των κλαδικών Συμβάσεων, την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, με το μηχανισμό διαμόρφωσης από την κυβέρνηση του κατώτατου μισθού με βάση την ανταγωνιστικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις στο Δημόσιο, συμφώνησαν και στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, κλιμακώνοντας την αντιλαϊκή επίθεση. Για την εργατική - λαϊκή οικογένεια που βουλιάζει στην απόγνωση, στην ανεργία και στην εξαθλίωση, το πρόβλημα δεν είναι πώς θα πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ, τους φόρους και τα χρέη, αλλά να απαλλαγεί απ' αυτό το βραχνά.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ
Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Βόλο το Σάββατο

Παναττικό συλλαλητήριο των εργαζομένων στο Μέταλλο διοργανώνει το Σάββατο 6 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα. Κινητοποίηση θα γίνει και στο Βόλο, στην πλατεία Πανεπιστημίου, στις 11 π.μ.


ΣΕΛ.  3

Η πείρα του λαού

Σήμερα ξεκινά άλλος ένας γύρος συνεννοήσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ). Για το πού καταλήγουν αυτού του είδους οι συνεννοήσεις ο ελληνικός λαός έχει ήδη συσσωρεύσει αρκετή πείρα. Για άλλη μια φορά προβλέπονται με τον ένα ή άλλο τρόπο νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, άγρια χαράτσια στους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων, μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις και άλλα ανάλογα μέτρα, που φορτώνουν την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού και τον εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της εκμετάλλευσής του και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Για άλλη μια φορά όλο τον τελευταίο καιρό ο ελληνικός λαός «προθερμαίνεται» με εκβιαστικά διλήμματα, διαρροές καθόλου απίθανων σεναρίων και λογής συσκέψεις των κυβερνητικών παραγόντων για να αποδεχτεί τη βαρβαρότητα που του ετοιμάζουν με τις λιγότερες πιθανές αντιδράσεις. Από κοντά και οι Σειρήνες του αποπροσανατολισμού των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχονται μια άλλη διαχείριση του συστήματος της εκμετάλλευσης, που θα ανακουφίσει τάχα το λαό για να εξασφαλίσουν μακροημέρευση των επιχειρηματικών ομίλων. Μια επαναλαμβανόμενη παράσταση των τελευταίων χρόνων με δεδομένο πάντα το ίδιο αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση των εργαζόμενων. Αυτή είναι η πείρα του λαού από την ίδια τη ζωή του και δεν πρέπει να πάει χαμένη, ή να σβήσει στις αυταπάτες. Το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει παρασαπίσει και μόνο δεινά μπορεί πλέον να του προσφέρει.



ΧΑΝΙΑ
Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε εργαζόμενους

Μεθυσμένοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βγήκαν Τρίτη μεσημέρι ... παγανιά στα Χανιά. Κυκλοφορώντας στους δρόμους μεθυσμένοι, αγκάλιαζαν ΑμερικανοΝΑΤΟικούς μισθοφόρους, χαιρετούσαν ναζιστικά και επιτέθηκαν σε βιοπαλαιστές. Αμεση η αντίδραση των λαϊκών ανθρώπων της πόλης, που αντέδρασαν στους τραμπουκισμούς των φασιστοειδών, άμεση και η απάντηση του ΚΚΕ που διοργάνωσε το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


ΣΕΛ.  19
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα κίνητρα για τους επιχειρηματίες

ΣΕΛ.  13
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Αξιώνουν περισσότερες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

ΣΕΛ.  13
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προγράμματα ελεημοσύνης για τους ανέργους

ΣΕΛ.  19
ΚΥΠΡΟΣ
Βαρέλι δίχως πάτο τα αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  6
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση

ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ