Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11339

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι μπόρα που θα περάσει

ΣΕΛ.  7
ΣΕ ΚΑΛΠΑΣΜΟ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
ΠΑΜΕ: Να δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας των ανέργων

ΣΕΛ.  3

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ προστασία της ντόπιας παραγωγής στη Χίο

Αλέκα Παπαρήγα: Θεωρούμε εξαιρετικά προκλητικές τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Ακόμη και αν πρόκειται για εμπρησμό, κάτι που είναι δυστυχώς και ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, δεν δικαιολογούνται τέτοιες τραγικές περικοπές στη στήριξη πυροπροστασίας - πυρασφάλειας για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της Ελλάδας και της Χίου

Eurokinissi

  • Κόλαση φωτιάς για πέμπτη μέρα στη Χίο. Καταστροφή των μαστιχοπαραγωγών με βάθος 15ετίας. Υπάρχουν σχέδια καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της γης που απαιτούν αλλαγή χρήσης γης. Σε μέρη που σήμερα καίγονται έχουν υποβάλλει διεκδικήσεις μεγάλες εταιρείες και τουριστικά συγκροτήματα, για ανεμογεννήτριες και άλλες σχετικές με τον τουρισμό εγκαταστάσεις.
  • Το ΚΚΕ διεκδικεί άμεσα: Την πλήρη προστασία των μαστιχοπαραγωγών, των κτηνοτρόφων και του δασικού πλούτου της περιοχής, με πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια. Καμιά αλλαγή χρήσης γης. Στήριξη 100% της εγχώριας παραγωγής του νησιού. Η παραγωγή της μαστίχας, βασικό έσοδο του νησιού, και η επεξεργασία της απασχολεί και άλλους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΣΕΛ.  12   -   14

24 ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς

Αύριο Πέμπτη, 24 Συνδικάτα της Αττικής προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου), ενάντια στην τραγική κατάσταση στην οποία οδηγούνται δεκάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, λόγω των ελλείψεων σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς.


ΣΕΛ.  9

Ταξικός πόλεμος

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πρόσφατα: «έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην Ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε άλλο με δανεικά». Που σημαίνει τσάκισμα των όποιων ακόμη κατακτήσεων των εργαζομένων σε ζητήματα ασφάλισης, Υγείας, Πρόνοιας, προστασίας των ανέργων, των Ατόμων με Αναπηρία, των αναγκών για παιδικούς σταθμούς, για την τρίτη ηλικία κλπ. έχουν απομείνει. Χθες το «Εθνος έγραφε: «Περίπου 740.000 άνεργοι δεν παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ (...) μπορεί να ακουστεί σκληρό αλλά θα το πούμε. Εκείνοι που θα μπουν στην εφεδρεία θα παίρνουν τουλάχιστον το 65% του μισθού. Οι 740.000 άνεργοι, τι παίρνουν; Αναλογίστηκε άραγε κανείς πόσο σκανδαλώδης είναι η διαφορετική μεταχείριση των πολιτών;». Τα αστικά επιτελεία λένε ότι τα μέτρα πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαια. Δηλαδή αντί να παίρνουν όλοι οι άνεργοι επίδομα, να μην πάρουν ούτε αυτοί της εφεδρείας! Ασε που πρέπει να παλέψουν κόντρα στην εφεδρεία. Μιλούν για μείωση της σύνταξης του ΟΓΑ των 300 ευρώ, μείωση της σύνταξης των υπόλοιπων συνταξιούχων πάνω από 700, κόψιμο του ΕΚΑΣ, των κοινωνικών επιδομάτων, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία, λες και ο χαμηλοσυνταξιούχος, επειδή έχει ένα δωμάτιο ιδιόκτητο και μένει, πρέπει να του μειώσουν τη σύνταξη, ή ο άνεργος επειδή έχει σπίτι και μένει, πρέπει να του κόψουν το επίδομα. Πώς θα ζουν, τρώγοντας τα ντουβάρια; Μοίρασμα της λιτότητας ανάμεσα σε τμήματα του λαού κάνουν, με καθολική ισοπέδωση στη φτώχεια. Να δώσει ο λαός ενιαία απάντηση, με ταξικό πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου.



ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
«Ψαλιδισμένα» και σε ακόμα λιγότερους

Τη μείωση των ήδη πενιχρών προνοιακών επιδομάτων στα επίπεδα του 2008 ή του 2009 εξετάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, κάτι που θα οδηγήσει σε ακόμη βαθύτερη εξαθλίωση την πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία και των χρόνια πασχόντων.


ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

ΣΕΛ.  10
ΠΑΜΕ
Σήμερα η σύσκεψη για τα ΕΛΤΑ

ΣΕΛ.  3
ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ
Παζάρια με υποθήκη τη ζωή του λαού

ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ