Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11271

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Γην και ύδωρ» στα μονοπώλια δηλητήριο στο λαό

ΣΕΛ.  9
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Κινδυνολογία, απειλές και τελεσίγραφα από το μεγάλο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  13

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ με δυνατό ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Χωρίς ισχυρό ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει φρένο ούτε στη λιτότητα, ούτε στην άνιση φορολογική πολιτική, ούτε στη φτώχεια. Ούτε σε περίοδο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας στην Ελλάδα, ούτε σε περίοδο εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο

  • Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Καμιά πίστωση χρόνου είτε σε κεντροδεξιά είτε σε κεντροαριστερή κυβέρνηση. «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν». Λέμε μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτά που λέει δεν μπορεί να τα κάνει. Λέει θα καταργήσει το μνημόνιο, αλλά τα μέτρα του περιέχονται στη στρατηγική της ΕΕ «Ευρώπη 2020», που είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει, αφού παραμένει στην ΕΕ. Δεν μπορεί να επανακρατικοποιήσει τις πρώην ΔΕΚΟ, διότι η ΕΕ δε θέλει κρατικό μονοπώλιο αλλά ελεύθερη αγορά.
  • Ενα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ με ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ θα γεννήσουν ενδεχομένως τη νέα σοσιαλδημοκρατία. Ενα άλλο κομμάτι, μαζί ίσως με κάποιες άλλες εξωκοινοβουλευτικές ομάδες, θα γίνουν ανάχωμα στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αγωνίζεται για τα άμεσα καθημερινά ζητήματα και δείχνουμε στο λαό την προοπτική της διακυβέρνησης της λαϊκής εξουσίας, είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

ΣΕΛ.  6  -  7

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Αύριο μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Μεγάλη συναυλία έξω από την πύλη του εργοστασίου της «Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο αύριο Σάββατο 2 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Αττικής να παρευρεθούν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


ΣΕΛ.  21

Η ... κυρία Σαρακίνη!

Το βιολί βιολάκι τους στη ΝΕΤ. Οι στημένες ερωτήσεις και η παραποίηση των θέσεων του ΚΚΕ καλά κρατούν. Εχουν αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Χτες, η δημοσιογράφος Σαρακίνη στην απογευματινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, απευθυνόμενη στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ, έλεγε διαρκώς ότι το ΚΚΕ «δε θέλει να κυβερνήσει», παραποιώντας τις τοποθετήσεις του Κόμματος και υποστηρίζοντας ότι έτσι είπε η Αλέκα Παπαρήγα!! Παρόλο που η εκπρόσωπος του ΚΚΕ προσπαθούσε να διατυπώσει τη θέση του Κόμματος, η δημοσιογράφος επέμενε ότι αυτό που λέει η ίδια είναι η θέση του ΚΚΕ, εμποδίζοντας την εκπρόσωπο του Κόμματος να σταυρώσει λέξη. Μάλιστα, παρόλο που πήρε συγκεκριμένη απάντηση για την πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης του ΚΚΕ, η Σαρακίνη αγνοώντας την απάντηση κατέληξε ότι... δεν πήρε απάντηση! Πήρε, αλλά δεν της άρεσε...

Επιβεβαιώνεται η καταγγελία που έχει κάνει εδώ και μέρες το ΚΚΕ, ότι η κρατική τηλεόραση έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο μέρος της σε ένθερμη κερκίδα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι δημοσιογράφοι αυτοί με τη στάση τους εξυπηρετούν το σχέδιο αποδυνάμωσης του Κόμματος. Αξιος ο μισθός τους (της)...



ΑΝΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκτεθειμένο το ΕΣΡ

ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Διεκδικούν δεδουλευμένα

ΣΕΛ.  20
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Μαζική συμμετοχή στην απεργία

ΣΕΛ.  20
ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Απαιτούνται δίκαιες αποζημιώσεις

ΣΕΛ.  23
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Δικαίωμα του εργάτη ο τουρισμός

ΣΕΛ.  40
ΚΚΕ
Να διασφαλιστεί η «Βοήθεια στο σπίτι»

ΣΕΛ.  20
Δηλώσεις συστράτευσης με το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  15
ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Σύλληψη συνδικαλιστή

ΣΕΛ.  3
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ
Αναμορφώνουν το σάπιο πολιτικό σύστημα

Για πρώτη φορά το μεγαλύτερο μέρος της αστικής τάξης - των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των κατασκευαστικών ομίλων, των ιδιοκτητών ΜΜΕ, ακόμη και η κρατική τηλεόραση - πήρε ίσες αποστάσεις και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κι έκανε κριτική και στα δύο κόμματα. Τώρα κλειδί στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ