Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11214

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Ωμή παρέμβαση ενάντια στο ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα

ΣΕΛ.  3
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργάνωση κι αγώνας ταξικός - Δε ζούμε με 400 ευρώ

ΣΕΛ.  19

Ανίσχυρη αστική κυβέρνηση σημαίνει ισχυρός λαός

Στη μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Η σύγκρουση είναι εφ' όλης της ύλης. Συγκρούονται δύο στρατηγικές. Αυτή των συμφερόντων του κεφαλαίου και η απέναντί της των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου. Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση έχει την αξία της, και πολύ μεγάλη μάλιστα, αν τη δούμε σαν μια μορφή γενικής πολιτικής αναμέτρησης σε συνθήκες που ετοιμάζονται νέα μέτρα απίστευτα βάρβαρα. Ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη η λαϊκή ευθύνη, η ατομική ευθύνη. Πρέπει να μπει ένα τέλος, κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα ή αυταπάτες, ο ψηφοφόρος να ρίχνει άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που θα ήθελε. Αυτό που κάνει τη διαφορά στην επικείμενη εκλογική μάχη είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ. Γιατί μόνο έτσι θα δοθεί πραγματικό λαϊκό τρομοκρατικό μήνυμα στους αντιδραστικούς τρομοκράτες και στους έτοιμους να συμβιβαστούν την κατάλληλη στιγμή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΕΛ.  7  -  9

Παράσιτα

«Οι επερχόμενες εκλογές είναι εκλογές - δημοψήφισμα. Οχι υπέρ ή κατά του μνημονίου, όπως θα ήθελαν μερικοί μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα, το πραγματικό δίλημμα είναι: Ευρώπη ή χάος. Τα κόμματα της εθνικής ανευθυνότητας και της δήθεν φιλολαϊκής δημαγωγίας είναι η σταλινική Αριστερά που η πολιτική της είναι τυφλή άρνηση». Αυτά είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, των παρασίτων, παρεμβαίνοντας για πολλοστή φορά στις πολιτικές εξελίξεις, για να θέσει και ο ίδιος τρομοκρατικά εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους που τους ωθούν σε συνεχή, ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Ταξικά μίλησαν οι βιομήχανοι με αντικομμουνιστική επίθεση, επειδή ξέρουν πως η μόνη πολιτική διέξοδος και η πάλη γι' αυτή, από την οποία κινδυνεύουν, είναι η πολιτική του ΚΚΕ που μπολιάζει το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Μιλάνε για «σταλινική πολιτική τυφλής άρνησης» ακριβώς γιατί αυτή η πολιτική καλεί την εργατική τάξη να τους απαλλοτριώσει, να κοινωνικοποιήσει την ιδιοκτησία τους ως μονόδρομο φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση. Χάος είναι η πείνα και η ανεργία που φέρνει η παρασιτική τάξη του κ. Δασκαλόπουλου μαζί με την ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, η τρομοκρατία που ασκούν οι μισθοί των 300 ευρώ και η επίθεση εναντίον κάθε ταξικής εργατικής κινητοποίησης και όχι ο λαός και ο αγώνας του ενάντια στη βαρβαρότητα. Το πραγματικό δίλημμα στις εκλογές είναι να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ και να είναι όσο το δυνατόν πιο ασταθής η κυβέρνηση που θα προκύψει, άρα και πιο ασταθή τα πολιτικά στηρίγματα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.



ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Γυρίζουν στα πόστα τους με ψηλά το κεφάλι

ΣΕΛ.  14  -  15
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Φέρνει χιλιάδες απολύσεις

ΣΕΛ.  32
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνεχίζουν ενωμένοι το σκληρό αγώνα

ΣΕΛ.  16
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Προς μείωση και των εφάπαξ

ΣΕΛ.  16
Αύριο τα συλλαλητήρια για τα ΤΕΙ

ΣΕΛ.  18
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Υπέγραψε σύμβαση στα κρυφά

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πογκρόμ για μετανάστες, απειλές στο κίνημα

ΣΕΛ.  11
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
Η προστασία τους προϋποθέτει να είναι λαϊκή περιουσία

Το μέλλον των δασικών οικοσυστημάτων, αποδεικνύεται ασύμβατο με την κυβερνητική, αντιλαϊκή, άγρια πολιτική. Η προστασία, η οικολογική ανόρθωση και διαχείρισή τους είναι υπόθεση της αντίστασης και πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, για ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης και προστασίας της δασικής περιουσίας.


ΣΕΛ.  27

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ