Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11042

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Σήμερα η απεργία για την υπεράσπιση των ΒΑΕ

Η συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη Θεσσαλονίκη στις 9 το πρωί στη συμβολή της Πλατείας Αριστοτέλους με την οδό Μητροπόλεως.


ΣΕΛ.  17
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η περίοδος απαιτεί ανατροπές. Αυτό το στόχο να βάλει ο λαός

Εργατική τάξη, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχή αγροτιά έχουν συμφέρον να συγκρουστούν και να ανατρέψουν το κεφάλαιο, αυτή είναι η βάση του κινήματος.


ΣΕΛ.  7  -  9

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
  • Νέα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα παρουσίασε χτες η κυβέρνηση.
  • ΚΚΕ: Οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να παγιδευτούν διαλέγοντας με ποιους φόρους θα τους σφίγγουν τη θηλιά προκειμένου να διευρυνθούν οι φοροαπαλλαγές και τα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως επιθυμούν κυβέρνηση, ΝΔ, τρόικα
  • Την ώρα που η κυβέρνηση, η ΝΔ και οι λοιποί του συστήματος συναγωνίζονται στο ποιος θα προτείνει τις μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μια νέα φοροκαταιγίδα βρίσκεται σε εξέλιξη με την «έκτακτη εισφορά» για τις λαϊκές οικογένειες που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.
  • Μία πρέπει να είναι η λαϊκή απάντηση: Την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία που ευθύνεται για τη δημιουργία τους με την υψηλή κερδοφορία και τα συσσωρευμένα κέρδη της. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό και την ΕΕ. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΣΕΛ.  12  -  13

ΠΑΜΕ - ΜΑΣ
Αύριο οι κοινές συγκεντρώσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Αύριο Τετάρτη οι συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο.

Στην Αθήνα, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  15

Λαϊκή απάντηση

«Η Ελλάδα θα αλλάξει. Μπορεί να έχουμε απέναντί μας κάθε φορά κάποια συντεχνία, αλλά έχουμε σύμμαχό μας την κοινωνία», ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός. Πράγματι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει βαθιές αντιλαϊκές αλλαγές στην οικονομία, τσακίζοντας μισθούς, συντάξεις, εντείνοντας τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, περικόπτοντας δραστικά κρατικές δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, ετοιμάζει απολύσεις στο Δημόσιο. Ωθεί στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση. Εφαρμόζει αντιδραστικές αλλαγές στην Εκπαίδευση σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών του λαού, στην Υγεία σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ετοιμάζει αντιδραστικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ενισχύει την κρατική καταστολή. Συντεχνίες βαφτίζει όσους παλεύουν ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές. Η κοινωνία που έχει σύμμαχό του είναι οι καπιταλιστές. Η εργατική τάξη, ο λαός είναι ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζουν ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Επομένως, δεν έχει σύμμαχο όλη την κοινωνία. Ο λαός να απαντήσει ακόμη πιο αποφασιστικά, για να μην εκμεταλλεύεται προπαγανδιστικά η κυβέρνηση ότι συμμαχεί μαζί της. Να εναντιωθεί καθολικά στην πολιτική σφαγιασμού των δικαιωμάτων του και στο κεφάλαιο, να μη διαλέξει ποιος ή ποιοι θα τη συνεχίσουν, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, εμποδίζοντας τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρότα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Κλιμακώνει τον αντικομμουνισμό

ΣΕΛ.  3
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Νεκρός πυροσβέστης στη Λακωνία

ΣΕΛ.  32
Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

ΣΕΛ.  19
Ατέλειωτα μέτρα σε βάρος των συνταξιούχων

ΣΕΛ.  16
ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ανταγωνισμοί ενόψει γεωτρήσεων

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Θα συνεχιστούν τα δεινά για το λαό της Λιβύης

Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, με τη γνωστή υποκρισία και μετά από τον πολύμηνο πόλεμο που εξαπέλυσαν κατά της Λιβύης, ολοκληρώνουν το έργο τους αντικαθιστώντας τον πρώην σύμμαχό τους με τέως συνεργάτες του. Ο στόχος τους είναι το πετρέλαιο και το αέριο της Λιβύης, αλλά και να ενισχύσουν τη θέση τους στην περιοχή.


ΣΕΛ.  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ