Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10963

ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Αξιώνουν πλήρη ασυδοσία στην κερδοφορία τους

Πρόκειται για αξιώσεις που διασφαλίζουν την αυθαιρεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών, αποκαλύπτοντας ότι «κρατικός παρεμβατισμός» εννοείται από το κεφάλαιο ο κρατικός έλεγχος, έστω και στην ισχνή, ελάχιστη και προσχηματική υφιστάμενη κατάσταση.


ΣΕΛ.  24

ΛΑΪΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ από την αστική πολιτική

Η πολιτική διεξόδου του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική λύση, που μπορεί να καθοριστεί απ' το λαό, μπορεί να γίνει πραγματικότητα απ' το λαό, εφόσον πιστέψει στη δύναμή του

  • ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συνέβαλαν στην εκδήλωση της κρίσης, ακριβώς γιατί υπηρέτησαν και υπηρετούν και θα υπηρετούν, όσο υπάρχουν, τους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας. Ολα τα άλλα κόμματα μιλάνε για κρίση χρέους. Και συμφωνούν ότι και ο λαός θα πληρώσει ένα μέρος του χρέους, έστω κι αν δεν ευθύνεται γι' αυτό. Αυτή είναι η υποκρισία τους.
  • Ο αγώνας για κάθε χώρο, για κάθε πρόβλημα, για τον κλάδο, για τη γειτονιά, μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να έχει δυναμική όταν μέσα απ' αυτό τον αγώνα για να συγκρατηθεί ο κατήφορος για το λαό αρχίσει ο ανήφορος της χειραφέτησης όσο γίνεται μεγαλύτερου τμήματος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων, από την κυρίαρχη πολιτική, όχι μόνο στο πολιτικό σύστημα, αλλά και στην οικονομία.

ΣΕΛ.  8  -  11

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Επιτακτική ανάγκη αγωνιστικής ανασυγκρότησης του κινήματος

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές επέλεξαν, στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές χτες, τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που στήριζε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Από τις φετινές εκλογές το ξεχωριστό ήταν η συζήτηση που έγινε, όλο το προηγούμενο διάστημα, για την ανάγκη αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.


ΣΕΛ.  21

Κάλπικη προπαγάνδα

Νέες ακόμη πιο βάρβαρες αντεργατικές αλλαγές που να ξεπερνούν τους στόχους του μνημονίου απαιτεί το ΙΟΒΕ με την προχτεσινή του ημερίδα, άρση «αντικινήτρων» στην παραγωγή τις ονομάζει. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες απαιτούν μεγαλύτερη «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, νέα μείωση των μισθών, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων, εκτενείς ιδιωτικοποιήσεις, ενίσχυση του αστικού πολιτικού συστήματος και χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Αυτά για να κάνουν επενδύσεις. Αλλά σε συνθήκες κρίσης οι καπιταλιστές δεν κάνουν επενδύσεις, ακόμα κι όταν έχουν τεράστια κεφάλαια στα χέρια τους, είτε σε μηχανήματα και πρώτες ύλες, είτε σε εμπορεύματα, είτε σε χρήμα. Για να επενδύσουν, πρέπει να εξασφαλίσουν ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, άρα ισοπέδωση κάθε εργατικής κατάκτησης, κάθε εργασιακού δικαιώματος. Θέλουν 100% ιδιωτικοποιήσεις, για να βρουν διέξοδο τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια. Θέλουν τσακισμένο το εργατικό κίνημα και πολιτική συναίνεση των κομμάτων τους. Επομένως, η προπαγάνδα των άλλων κομμάτων ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. και άλλων επιτελείων, που λέει ότι η πολιτική της κυβέρνησης δε συμβάλλει στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη, είναι κάλπικη, θέλει να εγκλωβίσει το λαό στην αστική πολιτική. Μονόδρομος για το λαό η ταξική πάλη, η εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η λαϊκή συμμαχία, η συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Το κίνημα να βγει στο προσκήνιο

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Επικίνδυνες οι «αξιολογήσεις» εργαζομένων

ΣΕΛ.  14
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Σε ιδιώτη η μισθοδοσία εκπαιδευτικών

ΣΕΛ.  19
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Οχι στο «χαράτσι» του ΕΛΓΑ

ΣΕΛ.  25
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ανάλγητη απόφαση η μείωση των μεταθέσεων

ΣΕΛ.  19
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
Σταθερά πάνω από τις 800 χιλιάδες

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
Κοντά στους ανθρώπους του κέντρου της Αθήνας

Σε μια λαϊκή γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, στα Κάτω Πατήσια, στην οδό Αχαρνών και τους γύρω δρόμους, περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Από τις συζητήσεις με κατοίκους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους της περιοχής, αναδείχτηκαν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δίχως φυσικά να υποτιμώνται και όσα δημιουργούνται από τη μεθοδευμένη σώρευση εκεί ανθρώπων άστεγων, προσφύγων του ιμπεριαλισμού.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ