Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10953

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα η συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό, πραγματοποιείται η μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Λεοντή, που διοργανώνει η ΚΕ του Κόμματος για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά.


ΣΕΛ.  3

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ που επιβάλλει νέα αντιλαϊκά μέτρα

Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ, που προειδοποιούσε το λαό για τον αντιδραστικό ρόλο του «Καλλικράτη». Για τα χρέη των δήμων, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των δημοτικών αρχών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ.) που την εφαρμόζουν

Την περικοπή κάθε χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των χρεωμένων δήμων, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας το λεγόμενο πρόγραμμα εξυγίανσης που προβλέπεται από το νόμο του «Καλλικράτη». Τα ποσά που αναλογούν σε αυτούς τους δήμους από τους θεσμοθετημένους πόρους (ΚΑΠ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή χρήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που προέρχονται από τη φορολογία, τον ΦΠΑ και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, θα δεσμεύονται άμεσα και θα αποδίδονται στις τράπεζες από τις οποίες οι δήμοι έχουν δανειοδοτηθεί. Αυτά σημαίνουν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, «πάγωμα» προσλήψεων, υποβάθμιση, ακόμα και κατάργηση μιας σειράς «κοινωνικών» και άλλων υπηρεσιών, που ήταν βεβαίως υποβαθμισμένες, αλλά έστω και έτσι εξυπηρετούσαν κάποιες στοιχειώδεις εργατικές, λαϊκές ανάγκες. Ερχεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της φορολογίας για μια σειρά έργα και αύξηση της πληρωμής για υπηρεσίες που θα παρέχονται.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΑΕΔ
Αναστέλλουν τα επιδόματα σε μακροχρόνια ανέργους

Την κατάργηση ακόμα και αυτών των εξευτελιστικών επιδομάτων στους μακροχρόνια ανέργους μεθοδεύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΟΑΕΔ διέκοψε την καταβολή τους, με πρόσχημα ότι έχουν ...τεκμαρτό εισόδημα πάνω από 5.000 ευρώ. Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 9 Μάη, στις 8.30 π.μ., για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.


ΣΕΛ.  11

Κανένας!

Κανένας συνταξιούχος βουλευτής του ΚΚΕ δεν υπέβαλε αίτηση για χορήγηση των αναδρομικών. Εξάλλου οι συνταξιούχοι βουλευτές του ΚΚΕ καταθέτουν τις συντάξεις τους στο Κόμμα, όπως και οι εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές καταθέτουν τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Θέση εναντίον όσων κατέθεσαν αίτηση για αναδρομικά, πήραν όλα τα άλλα κόμματα. Κανένα, όμως, δεν τοποθετείται στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και τη συνταξιοδότηση των βουλευτών από τα επαγγελματικά τους ταμεία. Αυτό το γεγονός δείχνει και την υποκρισία τους, καθιστά αμφίβολη τη στάση τους και απέναντι στα αναδρομικά, αν δεν υπήρχε γι' αυτά τέτοια λαϊκή κατακραυγή. Το ζήτημα, λοιπόν, παραμένει: Κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων τώρα!



ΚΚΕ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υπηρετούν τη βαρβαρότητα

ΣΕΛ.  9
ΓΡΑΜ. ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάτω τα χέρια από την Υγεία του λαού

ΣΕΛ.  16  -  17
ΕΠ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγροτική ανάπτυξη κόντρα στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  27
ΚΚΕ
Υπερώριμο το αίτημα για 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον Αθλητισμό

ΣΕΛ.  37
ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
«Κούρεμα» σε ελληνική ΑΟΖ και χωρικά ύδατα

ΣΕΛ.  14
ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗ «ΜΑΡΦΙΝ»
Ο λαός να μην ξεχάσει

Ενα χρόνο πριν, οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί, που εργάζονται για την τρομοκράτηση του λαού, απέδειξαν πόσο αδίστακτοι είναι προχωρώντας στο αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων στο κατάστημα της «ΜΑΡΦΙΝ». Ενα χρόνο μετά, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί παραμένουν στο σκοτάδι και οι ευθύνες της τράπεζας στο απυρόβλητο. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει, έχει τη δύναμη, με την οργάνωσή του, την περιφρουρημένη πάλη του, να εμποδίσει και να ματαιώσει κάθε είδους αντιδραστικούς σχεδιασμούς σε βάρος του.


ΣΕΛ.  28
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Διεκδικούν λύση στα χρόνια προβλήματα

ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ