Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Απρίλη 2011 - αριθ. φύλλου: 10935

Να κατευθύνουμε την πάλη στην εργατική εξουσία

Αρχισαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες της διήμερης Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης, που διοργανώνει το ΚΚΕ, με θέμα: «Οι κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες στην Ευρώπη και η απάντηση των κομμουνιστών». Συμμετέχουν 38 κόμματα από 31 χώρες της Ευρώπης

Οι εργασίες της Συνάντησης άνοιξαν με την εισήγηση της Αλέκας Παπαρήγα η οποία τόνισε: «Είναι ιστορική ευκαιρία σήμερα, στο έδαφος της ασίγαστης ταξικής πάλης, να κατευθύνεται η σκέψη και η πράξη των αγωνιζόμενων λαών, με επικεφαλής την εργατική τάξη, στην εργατική εξουσία. Να κατανοείται ότι ακόμα και αν, στη μια ή την άλλη χώρα, αναδειχθεί από την πλειοψηφία του λαού ένα φιλεργατικό κατά πλειοψηφία κοινοβούλιο, άρα και αντίστοιχη κυβέρνηση, αυτή δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει το όριο του βασικού νόμου του καπιταλισμού, αν δεν επιλύσει το ζήτημα της κοινωνικοποίησης των βασικών μέσων παραγωγής, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τον πανεθνικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο από τα κάτω προς τα επάνω». Στη συνέχεια έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για κοινή δράση των κομμάτων.


ΣΕΛ.  10  -  11

*

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Νέα ώθηση στην πάλη των εργατών όλου του κόσμου

Οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που για πρώτη φορά στην ιστορία της φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή, επισφραγίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει χωρίς καμιά καθυστέρηση η ταξική οργάνωση και πάλη των εργατών όλου του κόσμου.


ΣΕΛ.  19   -   21

Παραπλανούν

Παραμονή της νέας καταιγίδας μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας» για το διάστημα 2012 - 2015, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέλησαν να παίξουν το ρόλο του «αυστηρού κριτή» της κυβερνητικής πολιτικής, από φιλολαϊκή δήθεν σκοπιά, με στόχο την παραπλάνηση των λαϊκών στρωμάτων με αφορμή ένα νομοσχέδιο. Είναι οι ίδιοι που διαφωνούσαν δήθεν και με άλλα νομοσχέδια αλλά τα ψήφιζαν, τσακίζοντας κάθε εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα, συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτική πτώχευσης του λαού που κλιμακώνεται. Μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα στην αντιλαϊκή διαχείριση της κρίσης, τέτοιες ταχτικές πασχίζουν να παρεμβάλουν εμπόδια στον απεγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων από την αστική πολιτική. Με την πορεία πτώχευσης του λαού δε διαφωνούν ούτε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης. Αυτοί ενδιαφέρονται να εγκλωβίσουν με απάτες τη λαϊκή αγανάκτηση. Για το λαό περιθώρια δεν υπάρχουν. Πρέπει να ξεμπερδεύει με τα επιχειρήματα των κομμάτων της πλουτοκρατίας, να τα εγκαταλείψει, να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί.



ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Καμιά εμπλοκή στον πόλεμο στη Λιβύη

ΣΕΛ.  29
ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
Αξιώνουν καταστολή για διόδια

ΣΕΛ.  26
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αδιέξοδο με ευθύνη της κυβέρνησης

ΣΕΛ.  15
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Από σήμερα στους δρόμους

ΣΕΛ.  23
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Πάλη για ριζικές αλλαγές

ΣΕΛ.  27
ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Ενίσχυση των μηχανισμών χειραγώγησης

ΣΕΛ.  12
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ «ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ» - «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ»
Συναγερμός για το λαό

Η διακοπή λειτουργίας δυο σημαντικών πανεπιστημιακών νοσοκομείων και μάλιστα εξειδικευμένων είναι ένα μεγάλο καμπανάκι, συναγερμός για το λαό. Τους επόμενους μήνες θα έρθουν πολύ χειρότερα. Επομένως, αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η αντεπίθεση με όλα τα πολιτικά, κοινωνικά μέσα, γιατί πραγματικά δεν πάει άλλο. Θα είναι αργά αν ο λαός δεν αποφασίσει να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση.


ΣΕΛ.  16   -   17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ