Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10908

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ
Κόβουν θεραπείες των καρκινοπαθών

Επικίνδυνες καταστάσεις ζουν οι ασθενείς απ' τα φτωχά λαϊκά στρώματα ως αποτέλεσμα της πολιτικής που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες. Με δραματικό τρόπο βιώνουν τις περικοπές οι καρκινοπαθείς.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήρια στις 10 Μάρτη

Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στον αντιλαϊκό πόλεμο κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, για να εμποδίσουμε τα νέα χειρότερα μέτρα που φέρνουν και να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ κυβέρνησης - κεφαλαίου στα λαϊκά δικαιώματα

«Δεν θα κάνουμε πίσω», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για το χρέος και το αίτημα στην ΕΕ για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής. Είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν διά πυρός και σιδήρου την πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Στη Σύνοδο της ΕΕ στις 25 Μάρτη δε θα διαπραγματευτεί υπέρ του ελληνικού λαού, αλλά υπέρ της ελληνικής πλουτοκρατίας, για να κερδίσει περισσότερα συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κεφάλαια. Το χρέος το δημιούργησαν τα υπερκέρδη, τα προνόμια υπέρ των μονοπωλίων, που αφειδώς τους παρέχουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Το δημιούργησαν τραπεζίτες, ιδιοκτήτες οφσόρ εταιρειών, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, που μόνο στις ελβετικές τράπεζες έχουν καταθέσεις πάνω από 600 δισ. ευρώ. Οπως επίσης και η προσαρμογή και ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ και στην ΟΝΕ.


ΣΕΛ.  7

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Να κλείσει το ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στη Σούδα

Tην αλληλεγγύη τους στο λαό της Λιβύης διαδήλωσαν χτες το βράδυ οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε Ηράκλειο και Χανιά, καταδικάζοντας τα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών για ΝΑΤΟική επέμβαση με την εμπλοκή της χώρας μας.


ΣΕΛ.  10  -  11

Προστασία των ανέργων

Την ώρα που η ανεργία καλπάζει με ασύλληπτους ρυθμούς, τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας - που και αυτά δίνονται σε ελάχιστο τμήμα των ανέργων - όπως και τα άλλα κοινωνικά επιδόματα θα δίνονται μόνο ύστερα από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των δικαιούχων, με απόφαση που έχουν πάρει από κοινού κυβέρνηση - ΕΕ για την περικοπή τους σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και εργατικές οικογένειες. Μόλις προχτές απέρριψαν πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων. Προκαλεί η κυβέρνηση όταν λέει ότι «δεν θα βρεθεί κάποιος άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας». Κυβέρνηση και ΕΕ αφήνουν τους ανέργους και τις οικογένειές τους απροστάτευτους. Οι εργαζόμενοι να μην το επιτρέψουν, να μην ανεχθούν να μένουν απροστάτευτοι οι άνεργοι, για να ρέουν δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα κοινοτικά ταμεία στους τραπεζίτες, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Τώρα να αναπτυχθεί πολύμορφη δράση όλων των εργατικών και λαϊκών οργανώσεων, για να προστατευτούν οι οικογένειες των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων. Να δεθεί αυτή η πάλη με τον αγώνα για λαϊκή εξουσία και οικονομία, καθεστώς που θα εξαλείψει οριστικά την ανεργία.



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δράση ενάντια στο νόμο - πλαίσιο

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

ΣΕΛ.  32
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Απεργία πείνας για 40ή μέρα

ΣΕΛ.  23
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Κόβουν τα επιδόματα ανεργίας

ΣΕΛ.  6
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προκλητικοί οι σφαγείς των λα¨ικών δικαιωμάτων

Είναι πρόκληση οι σφαγείς των λαϊκών δικαιωμάτων, η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, να εμφανίζονται ως σωτήρες.

Εκπροσωπούν κόμματα του κεφαλαίου, όπως και οι φίλοι τους οι συντηρητικοί, κόμματα που κάνουν ό,τι μπορούν για να τσακίσουν τα λαϊκά δικαιώματα όπου Γης. Γι' αυτό και μέσα σε άλλα απέκρυψαν την αιτία της κρίσης, που είναι κρίση του σάπιου και ξεπερασμένου ιστορικά καπιταλιστικού συστήματος, επαναλαμβάνοντας τις γελοιότητες περί χρηματοπιστωτικής κρίσης, λες και δεν είναι οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι εφοπλιστές συμμέτοχοι στο τραπεζικό σύστημα.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ