Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10875

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩN
Κοινή δράση ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό

MotionTeam

Το πλήρες κείμενο της Κοινής Ανακοίνωσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων.


ΣΕΛ.  12  -  13
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Ακόμη πιο εντατικά για την επιτυχία της απεργίας

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) υπονομεύει τον αγώνα σε μια στιγμή που η εργατική τάξη δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα και νέα επίθεση από κυβέρνηση - εργοδοσία.


ΣΕΛ.  20  -  21

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι τα κέρδη του κεφαλαίου

Αλέκα Παπαρήγα: Ακολουθείτε μια πολιτική συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, αντιδραστική, σε βάρος όλων των λαών και του ελληνικού και των γειτονικών λαών και όποια συμφωνία κάνετε με τις κυβερνήσεις στρέφεται εναντίον των λαών

  • Η κυβερνητική αντίληψη περί «παλαιού» και «νέου» πατριωτισμού, περί πολυμερούς συνεργασίας της Ελλάδας, περί παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της διεθνοποίησης της καπιταλιστικής αγοράς, δε σημαίνει κατάργηση της εθνοκρατικής οργάνωσης, των εννοιών «σύνορα», «κυριαρχικά δικαιώματα». Κάποτε θα καταργηθούν τα σύνορα, αλλά θα τα καταργήσουν οι λαοί.
  • Οι συμμαχίες στις οποίες είναι ενταγμένη η Ελλάδα, είναι συμμαχίες ανταγωνιστών ανάμεσα σε κράτη, κυρίαρχες τάξεις, κατά των λαών. Ανταγωνιστές που «σκοτώνονται» μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν τη λεία και όχι γιατί έχουν οι λαοί διαφορές.
  • Η πολυδιάστατη πολιτική είναι οι συμφωνίες για να εξασφαλίσετε ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δρουν στην Ελλάδα, η αστική τάξη, θα έχει ένα μερίδιο κερδοφορίας. Αυτός είναι ο δικός σας, σύγχρονος, πατριωτισμός. Ομως, έχει παρενέργειες στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και στα σύνορα.

ΣΕΛ.  6  -  10

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Δυναμικό αγωνιστικό ξεκίνημα

Μαζικό και δυναμικό ξεκίνημα των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα, το χτεσινό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα που κατέληξε στο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, όπου έγινε συμβολική κατάληψη. Μαζί τους συμπαρατάχθηκαν εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες - έμποροι, σπουδαστές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΡΟΪΚΑ
Αγωνιστικός συναγερμός

Ο ερχομός του κλιμακίου της τρόικας θα σηματοδοτήσει τη λήψη νέων χειρότερων αντιλαϊκών μέτρων. Στο επίκεντρο της νέας επίθεσης, στην οποία έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση, θα είναι η δραστική μείωση των μισθών με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, όπως διακαώς αξιώνουν εδώ και καιρό οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Σε όλους τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους πρέπει να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός για την απόκρουση της επίθεσης. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Η εργατική - λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι μονόδρομος για το λαό.



ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΟΑΕΕ
Αδιέξοδες οι κυβερνητικές ρυθμίσεις

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Νέα σφοδρότερη αντιλαϊκή επίθεση

ΣΕΛ.  17
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Είδος πολυτελείας γίνεται ο αθλητισμός

ΣΕΛ.  28
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την εργαζόμενη νεολαία

ΣΕΛ.  29
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Με τους εργάτες στην απεργία

ΣΕΛ.  29
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Αυξάνουν τα τροφεία έως 40%

ΣΕΛ.  26
ΚΚΕ
Δράση για κατάργηση των διοδίων

ΣΕΛ.  27
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Με αντιΠΑΜΕ γραμμή στην απεργία

ΣΕΛ.  21
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Διήμερο κόντρα στις αυξήσεις εισιτηρίων

Σήμερα και αύριο «δίνουμε οργανωμένη απάντηση» στη ληστεία των λαϊκών στρωμάτων με την αύξηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καλούν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, συνταξιουχικές ενώσεις και άλλοι φορείς με σύνθημα: «Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση. Δεν πληρώνω εισιτήριο. Απαιτώ: Καμιά αύξηση στα εισιτήρια. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τις πρωινές ώρες. Δωρεάν για όλες τις ώρες της μέρας για άνεργους, μαθητές, φοιτητές κλπ.».


ΣΕΛ.  19
Μακελειό σε αεροδρόμιο της Μόσχας

ΣΕΛ.  30

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ