Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10853

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Καθημερινός αγώνας για κατακτήσεις στη ρότα της πάλης για την εξουσία

MotionTeam

Χωρίς παραίτηση από τον καθημερινό αγώνα να απαλυνθεί ο πόνος των εργαζομένων, την προσπάθεια να υπάρχουν κατακτήσεις, τοπικές, περιφερειακές, κλαδικές, κλπ., αντικειμενικά σήμερα το ζήτημα της πάλης για την ανατροπή της εξουσίας πρέπει να μπει σε ημερήσια διάταξη για να δημιουργηθούν και υποκειμενικά οι προϋποθέσεις.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΕΝΙΑΙΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ στον πόλεμο κυβέρνησης,τρόικας, κεφαλαίου

Πακέτα ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας γης, βασικών και συγκεντρωμένων κλάδων παραγωγής, δικτύων και υποδομών, «απελευθέρωση» εκατοντάδων επαγγελμάτων προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση στο κεφάλαιο, για την άκρατη ενίσχυσή του. Ταυτόχρονα, του παρέχει ζεστό χρήμα ενίσχυσης για επενδύσεις και νέες προκλητικές φοροελαφρύνσεις. Ακόμη, η κυβέρνηση με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, που δρομολογεί την κατάργησή τους και οδηγεί στο βούλιαγμα των Ταμείων, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και επιβολής των επιχειρησιακών - που μειώνουν δραστικά μισθούς και μεροκάματα αλλά και συντάξεις - αυξάνει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση. Πρόκειται για ολοκληρωτικό ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη, που πρέπει να πάρει απάντηση με τον ενιαίο ταξικό πόλεμο εργατών, μικροπαραγωγών πόλης και χωριού, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους σε ρότα αντιμονοπωλιακή, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.


ΣΕΛ.  3,    12  -  13

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «Ρ» ΣΤΟ 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Το μέλλον της Ιστορίας είναι στα χέρια μας

Με μια εντυπωσιακή, μαζική, αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στους δρόμους της Πρετόριας και την τελική διακήρυξη ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη οι εργασίες και οι εκδηλώσεις του 17ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.


ΣΕΛ.  17

Προσφορές

Ο αντιστασιακός αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει, 13η δόση, στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ ακόμα 1.000 ευρώ.

Ο Διονύσης Παπαδόπουλος προσφέρει 1.500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ημαθίας.



ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Δράση για να ωριμάζουν συνειδήσεις

ΣΕΛ.  10  -  11
ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Κίνδυνοι για τα κυριαρχικά δικαιώματα

ΣΕΛ.  14
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο επίκεντρο ο γονιός και το παιδί

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Κάλπικη η αντιπαράθεση

ΣΕΛ.  15
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
Ασυμβίβαστη με τα κέρδη

ΣΕΛ.  21
ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΠΕΡΙ «ΚΑΤΟΧΗΣ»
Υπονομεύει τη λαϊκή αντεπίθεση

Υπάρχει ένα σημείο τομής στην προπαγάνδα όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την αυτοαποκαλούμενη «αντικαπιταλιστική αριστερά». Ο καθένας με τις δικές του ιδιαίτερες αποχρώσεις και σκοπιμότητες αναπαράγει το ιδεολόγημα ότι η χώρα βρίσκεται υπό την «κατοχή» της τρόικας και πως η κυβέρνηση δεν ασκεί δική της πολιτική, αλλά, αντίθετα, υλοποιεί αποφάσεις άλλων. Πρόκειται για προπαγάνδα που ζημιώνει το λαό και υπονομεύει το αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό κίνημα.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ