Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10839

12η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Ξεκίνησαν χτες στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, με τη συμμετοχή 63 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων απ' όλες τις ηπείρους, οι εργασίες της 12ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που θα φιλοξενήσει έως τις 5 Δεκέμβρη το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ.


ΣΕΛ.  3

Μετατρέπουν σε επιχείρηση το δημόσιο τομέα Υγείας

Ελαχιστοποιούν τις παροχές υπηρεσιών Υγείας στο λαό, ενώ τις εμπορευματοποιούν ολοκληρωτικά

  • Η κυβέρνηση αποφάσισε τη λειτουργία του δημόσιου τομέα Υγείας στη βάση «κόστους - οφέλους».
  • Τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις ενώ παραδίδονται όλες οι δραστηριότητές τους εκτός των βασικών της νοσηλευτικής υπηρεσίας, στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δημιουργείται Οργανισμός Παροχών Υγείας (ΟΠΥ) που θα αγοράζει υπηρεσίες Υγείας από «φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» και θα τις πουλάει στους ασφαλισμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους, ή και σε μη ασφαλισμένους. Ολοι θα είναι πελάτες.
  • Στον ΟΠΥ εντάσσονται τα Κέντρα Υγείας, οι αγροτικοί ιατροί, οι Κλάδοι Υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τις μονάδες Υγείας του, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ ως προς τις παροχές σε είδος, ο ΟΠΑΔ και ο Οίκος Ναύτου, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες Υγείας.
  • Με τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα στο λογιστήριο των δημόσιων νοσοκομείων, μπάζουν τις Τράπεζες στον τομέα Υγείας.
  • Τέλος, αποφασίστηκε η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

ΣΕΛ.  9

Motion Team

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Η βαρβαρότητα δεν θα μας γίνει τρόπος ζωής

Με τη δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, το μαχητικό ριζοσπαστικό κίνημα των ΑμΕΑ, γονείς, κηδεμόνες και εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια έδωσαν ουσιαστικό αγωνιστικό διεκδικητικό περιεχόμενο στη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Ξεκαθάρισαν: «Η βαρβαρότητα δεν θα μας γίνει τρόπος ζωής. Παλλαϊκός ξεσηκωμός για να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε».


ΣΕΛ.  8

Ταξική αντεπίθεση τώρα

Ταχύτατες οι διαδικασίες καρατόμησης των συμβάσεων που εξαθλιώνουν την εργατική τάξη. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με την πολιτική της για «οδικό χάρτη διάσωσης των επιχειρήσεων», φωνάζει ξεδιάντροπα δημοσίως ότι είναι αντιπρόσωπος των εργοδοτών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ετσι, μετά την επαίσχυντη συμφωνία της με τις εργοδοτικές οργανώσεις, προχτές, Πέμπτη, για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, που καταργούν τις κλαδικές, μειώνοντας κατά 12% τουλάχιστον τους μισθούς, καταργούν την πληρωμή υπερωριών και επιβάλλουν δουλειά και τα Σαββατοκύριακα, αυξάνοντας την απλήρωτη δουλειά και καταστρέφοντας την υγεία των εργαζομένων, έρχεται η κυβέρνηση να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την επόμενη Πέμπτη το έτοιμο νομοσχέδιο που συμφωνήθηκε απ' όλους αυτούς τους καταστροφείς των εργατών, ενώ έως τις 20 Δεκέμβρη πάει να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Είναι κρίσιμο ζήτημα όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά να απομονώσουν τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, να απεγκλωβιστούν αποφασιστικά και οριστικά από τα κόμματα της ΕΕ. Ταξική πανεργατική παλλαϊκή αντεπίθεση, οργανωμένη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις συνοικίες, για να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια που τη δημιουργούν.



«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ»
Κάλεσμα συσπείρωσης και αγωνιστικής ενότητας

Ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο το 26ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), όπου έγινε, μια ακόμη φορά, σαφής η ανάγκη οι μεταλλεργάτες να εγκαταλείψουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και να συσπειρωθούν σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση, σφυρηλατώντας την ενότητά τους, ενάντια στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση.


ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφάσισε γενικευμένη χρήση χαφιεδοκαμερών

ΣΕΛ.  21
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κινητοποιήσεις την Τρίτη 7 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δισεκατομμύρια επιχορηγήσεων για τις επιχειρήσεις

ΣΕΛ.  20
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Συνένοχη στο «σερβίρισμα» κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων

ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ