Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10779

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαίτηση για πάρκο που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες στο Ελληνικό
  • Απαιτούμε την ανάπτυξη ενός υπερτοπικού πόλου πρασίνου με τη δημιουργία ενός μεγάλου πολυθεματικού πάρκου στο Ελληνικό. Ενα τέτοιο πάρκο έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.
  • Τους καλούμε να προτάξουν τις δικές τους ανάγκες, για άθληση, ψυχαγωγία, πολιτιστική δραστηριότητα, με ελεύθερη, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες, να οργανώσουν τη δική τους αντεπίθεση.

ΣΕΛ.  3

ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ το κυβερνητικό μνημόνιο με το Κατάρ

ΚΚΕ: Ανάπτυξη για το λαό μπορεί να γίνει μόνο αν γίνουν δική του, λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι κρίσιμες υποδομές

  • Το νέο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με το Κατάρ αποτελεί μια συμφωνία που εξασφαλίζει και στα αραβικά κεφάλαια τη συμμετοχή τους στη ληστεία του λαού της χώρας.
  • Η είσοδος των λεγόμενων επενδυτών στην ενέργεια, στις υποδομές, στον τουρισμό, θα ωφελήσει μόνο τα ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου με τα οποία θα συνεργαστούν. Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στο εισόδημα και στη ζωή τους.
  • Η δράση του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης, είχε και θα έχει συνέπειες στην υπονόμευση και συρρίκνωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στους οξυμένους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων, που συγκρούονται στην περιοχή για την κυριαρχία.
  • Ο λαός πρέπει να το απορρίψει για να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Τώρα πρέπει να καταδικάσει και να αποδυναμώσει με την πάλη και την ψήφο του το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κάλεσμα για αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Σε άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), για τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα της διαβίωσης των φοιτητών και των σπουδαστών και παράλληλα για τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, οι οποίες θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει απ' το δημόσιο χαρακτήρα της.


ΣΕΛ.  21

Απίστευτος κυνισμός

Κυνική ομολογία του πρωθυπουργού σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη στο «Economic Club», ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Ελληνες είναι ο λαός που εργάζεται περισσότερο από όλους, ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα 60% χαμηλότεροι σε σύγκριση με τους μισθούς σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες και Ιρλανδία». Ομολογία της ληστείας του λαού με τα βάρβαρα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα και από τα χειρότερα που έρχονται. «Επίκεινται και νέες μεταρρυθμίσεις, που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση της οικονομίας μας», συμπλήρωσε, καλώντας τους εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου να επενδύσουν στη σιγουριά για τεράστια κερδοφορία, προσφέροντας πάμφθηνους εργάτες χωρίς δικαιώματα και δουλειά ως τον τάφο. Προσφέροντας φορολογικό παράδεισο, αφού για τις επενδύσεις fast track θα μειωθεί η φορολογία κάτω από 20%. Η ΓΣΕΕ κήρυξε ξετσίπωτα «τέρμα οι αγώνες». Ο λαός να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του. Να οργανωθεί, να συσπειρωθεί στο μέτωπο ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ. Με ταξικούς αγώνες και με την ψήφο να τιμωρήσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και στις εκλογές 7 Νοέμβρη πανίσχυρη «Λαϊκή Συσπείρωση».



ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ξεσπιτώνει ζευγάρι γερόντων για χρέη

Θύματα της τραπεζικής κερδοσκοπικής βουλιμίας πέφτουν τα μέλη μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας στο Βελεστίνο της Μαγνησίας. Αχόρταγη και ανηλεής η Αγροτική Τράπεζα, τους έχει βάλει στο μάτι και επιχειρεί ν' αρπάξει τα χωράφια, ενώ, ήδη, κατάσχεσε το σπίτι της οικογένειας μέσα στο οποίο διαμένει ένα υπερήλικο και άρρωστο ανδρόγυνο, που απειλείται με βίαιη έξωση!


ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα πακέτα περικοπών σε φάρμακα και γιατρούς

ΣΕΛ.  19
ΠΑΣΕΒΕ
Κινητοποίηση στις 29 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Νέα αντεργατική κολεγιά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ

ΣΕΛ.  16
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Διαρκής και σκανδαλώδης η οικονομική του αιμορραγία

ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ