Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10739

ΑΔΙΑΚΟΠΗ Η ΕΠΕΛΑΣΗ κατά των λαϊκών συμφερόντων

Απέναντι στο αρραγές μέτωπο κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - τρόικας - μεγάλου κεφαλαίου, χρειάζεται η συγκρότηση λαϊκής συμμαχίας, με στόχο την οριστική απαλλαγή από τη ληστεία των μονοπωλίων

Οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι δε θα έρθουν «νέα μέτρα» δίνονται πάνω στα «αποκαΐδια» που άφησε πίσω της η σφοδρή επέλαση με τις άγριες περικοπές του εισοδήματος και την αφαίρεση δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων.

«Εχετε μπροστά σας δύσκολες μεταρρυθμίσεις και προκλήσεις», ήταν το σύνθημα της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία το αξιοποιεί για να προωθήσει τις ειλημμένες αποφάσεις της και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το αντιδραστικό της πρόγραμμα. Ηδη στην ημερήσια διάταξη παίρνουν σειρά οι δεσμεύσεις της στο μεγάλο κεφάλαιο για ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και επίσης δρομολογούνται ταχύτατες διαδικασίες ξεπουλήματος και για τον ΟΣΕ. Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία με τους ξένους συμμάχους τους κατά της εργατικής τάξης και του λαού, δεν πρόκειται να υπάρξει εκεχειρία. Απέναντι στο αρραγές μέτωπο κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - τρόικας - μεγάλου κεφαλαίου, χρειάζεται η συγκρότηση λαϊκής συμμαχίας, με στόχο την οριστική απαλλαγή από τη ληστεία των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  2  -  4,   8  -  11

36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αντάμωμα στο δρόμο της ανατροπής

Το 36ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ» στέλνει το μήνυμα: «ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ». Το αντάμωμα στην Αθήνα θα γίνει στα δυτικά προάστια, στο Ιλιον (πάρκο Τρίτση) στις 16, 17 και 18 του Σεπτέμβρη. Στον σημερινό «Ριζοσπάστη» καλλιτέχνες, που θα πάρουν μέρος στη γιορτή της νιότης, εξηγούν την απόφασή τους να συμμετάσχουν σ' ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που ταυτόχρονα αποτελεί ολοκληρωμένη πολιτιστική πρόταση (φωτ. από παλιότερες εκδηλώσεις).


ΣΕΛ.  15


Η γυναίκα εργαζόμενη βορά στις ορέξεις του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  17
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τα χρέη των δήμων και η πραγματική αιτία

ΣΕΛ.  12
Οι φορτηγατζήδες η επιστράτευση και η τρόικα

ΣΕΛ.  13
ΑΡΚΤΙΚΗ
Εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό

ΣΕΛ.  22  -  23
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Ανησυχία και προετοιμασίες κλιμάκωσης της έντασης

Σαν καζάνι που βράζει περιγράφουν οι περισσότεροι αναλυτές την περιοχή της Μέσης Ανατολής, προειδοποιώντας ότι μόνο μία σπίθα αρκεί για να προκαλέσει γενικευμένη έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες. Ως τέτοιου είδους εν δυνάμει σπίθες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολλοί παράγοντες, με δεδομένες τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή.


ΣΕΛ.  20   -   21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ