Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10694

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πρωτοβουλίες δράσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 του Ιούνη στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ελιγμοί και παραπλάνηση με το Ασφαλιστικό

ΚΚΕ: Κανείς δεν πρέπει να παραπλανηθεί απ' τους ελιγμούς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Παλλαϊκός συναγερμός!


ΣΕΛ.  19

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ με ευθύνη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αναλάβει την ευθύνη της και να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, για τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία, από τις τραγικές ελλείψεις υγειονομικού - ιατρικού υλικού

Εκρηκτική κατάσταση λόγω ελλείψεων υλικών - ακόμα και πρώτης ανάγκης - για τους ασθενείς, διαμορφώνεται στα δημόσια νοσοκομεία, αφού αρνούνται οι προμηθευτές να τροφοδοτήσουν τα νοσοκομεία επειδή τους χρωστάνε. Ετσι η υγεία του λαού εξαρτιέται από τις διαθέσεις των καπιταλιστών και την πολιτική των άγριων περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων. Για την παράδοση της δημόσιας Υγείας και των νοσοκομείων στο έλεος των μονοπωλίων δεν ευθύνεται ο λαός, αλλά η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που δε διστάζουν να αξιοποιήσουν τα τραγικά αποτελέσματα προκειμένου να υποβαθμίσουν και να εμπορευματοποιήσουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο σύστημα Υγείας. Να γιατί χρειάζεται κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα Υγείας. Είναι υπόθεση λαϊκής πάλης.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οργάνωση συσπείρωση και πρόσκληση για πανελλαδική απεργία

Ζύμωση, οργάνωση, συσπείρωση και καθημερινή δράση με σχέδιο μέσα στους χώρους δουλειάς. Την επισήμανση αυτή έκανε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε χτες. Ηδη, η ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε το ΠΑΜΕ προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας το τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για κλιμάκωση της σύγκρουσης με την αντεργατική πολιτική.


ΣΕΛ.  13

Γκαιμπελισμός

«Η συνάφεια του ΚΚΕ με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα... ποτέ δεν αποδείχτηκε κατά τρόπο οριστικό, επιτρέποντας όμως στη φήμη να εδραιωθεί», γράφει ο δημοσιολόγος Μπ. Παπαδημητρίου της «Καθημερινής», και με την προπαγανδιστική μέθοδο της φήμης συνεχίζει: «Η περίπτωση της εμπορευματικής ναυτιλιακής γραμμής Κόρινθος - Ραβένα και ο αυτονόητος ανταγωνισμός με την παράλληλη γραμμή Πάτρα - Ανκόνα έφερε στην επιφάνεια τη "μέθοδο ΚΚΕ" στους ενδοκαπιταλιστικούς πολέμους». Δηλαδή, το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών στην Κόρινθο γιατί στηρίζει τα συμφέροντα άλλου εφοπλιστή. Το είπε πρόσφατα και ο Τέλλογλου, του ιδίου συγκροτήματος της εφοπλιστικής «Καθημερινής». Η «σοβαρή» του κεφαλαίου δεν κρατά ούτε τα προσχήματα της αληθοφάνειας. Χρησιμοποιεί ψέματα και φήμες για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και τους ταξικούς αγώνες, αδυνατώντας διαφορετικά να στηρίξει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, που έχουν ανασφάλιστα πληρώματα, λειψές οργανικές θέσεις, μισθούς πείνας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Προσάπτει στο ΚΚΕ ότι «καταγγέλλει τα "αφεντικά" για τις "σκοτεινές βλέψεις" τους». Τέτοιους χρήσιμους στο σύστημα δημοσιολόγους φαίνεται πως τους «σπούδασαν» για αποστολές που η μέθοδος Γκαίμπελς τούς είναι χρήσιμη. Το ΚΚΕ λέει «στο φως» ότι μόνο κόντρα στο συμφέρον των καπιταλιστών οι εργάτες έχουν δυνατότητα να αγωνιστούν για το δίκιο τους. Τους λέει να ανατρέψουν τον καπιταλισμό. Σκοτεινή και άτιμη προπαγάνδα κάνουν οι παραπάνω και οι όμοιοί τους στα αστικά ΜΜΕ ως αντικομμουνιστές χωρίς πάτο. Είναι αδίστακτοι.



ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Κοινό μέτωπο υπέρ των εφοπλιστών

ΣΕΛ.  8
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Εύσημα και χειροκροτήματα από τους τραπεζίτες

ΣΕΛ.  7
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στον ταξικό αγώνα με τους Ελληνες εργάτες

ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ