Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Αυγούστου 2000 - αριθ. φύλλου: 7740

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ «Ρ»
Το ειδικό 24σέλιδο ένθετο

Μη χάσετε αύριο, μαζί με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», το ειδικό 24σέλιδο ένθετο με ενδιαφέροντα θέματα πολιτισμού, επιστήμης, ιστορίας και πλούσια άλλη ύλη

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ταξικό προσκλητήρο συσπείρωσης και πάλης

Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα απευθύνει το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους, καλώντας τους να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των κατακτήσεων στα δικά τους χέρια και, ταυτόχρονα, να συντονίσουν την πάλη τους με την αγροτιά και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΛΑΡΙΣΑ - ΚΑΒΑΛΑ
Οργιο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ αυθαιρεσιών

Εξαρση της εργοδοτικής ασυδοσίας και αυθαιρεσίας, προκαλεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έδωσε το «πράσινο φως» στους εργοδότες, αλλά και σε κρατικές υπηρεσίες, να ξεσπαθώσουν ενάντια στους εργαζόμενους. Ανθρωποι της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» στη Λάρισα, της οποίας οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ξυλοκόπησαν χτες τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Τ. Τσιόγκα, όταν ο τελευταίος θέλησε να ελέγξει παράνομα διακινούμενη ποσότητα γάλατος. Περίπου την ίδια ώρα, η Αστυνομία προσέτρεχε την εργοδοσία συλλαμβάνοντας δυο εργαζόμενους της «ΟΛΥΜΠΟΣ» στο κέντρο της πόλης! Ταυτόχρονα, στην Καβάλα, ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας παρακινούσε την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στην πολυεθνική ΜΠΙΑΝΚΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ, να δεχτεί την απαίτηση της εργοδοσίας για εργασία το Σάββατο και αρνούνταν να επιθεωρήσει την επιχείρηση. Η διοίκηση της εταιρίας, χαρακτηρίζει «υπερωριακή» την εργασία αυτή και απείλησε με απόλυση όποιον εργαζόμενο αντιδράσει! Την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων της «ΟΛΥΜΠΟΣ» καταγγέλλει και το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  3

ΣΑΜΟΣ
Οι πυροπαθείς διεκδικούν τα δίκια τους

Κανένας δεν αμφισβητεί τις τεράστιες καταστροφές, που υπέστη η Σάμος, από την πρόσφατη, μεγάλη πυρκαγιά του Ιούλη, ούτε καν η κυβέρνηση. Από την παραδοχή, όμως, μέχρι την ύπαρξη και υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων αποκατάστασης των μεγάλων ζημιών, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Αυτό βλέπει και συνειδητοποιεί καθημερινά ο σαμιώτικος λαός.

Τα μέτρα, που εξάγγειλε η κυβέρνηση, είναι «ασαφή, ανεπαρκή και πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των πληγέντων και το μέγεθος των καταστροφών. Θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα επηρεάσουν την ήδη οριακή οικονομία του νησιού», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Αγώνα του σαμιώτικου λαού, σε ανακοίνωσή της, και καλεί την Τετάρτη, 9 Αυγούστου, σε λαϊκή συγκέντρωση στο Βαθύ.


ΣΕΛ.  15


ΚΝΕ
Πιο αποφασιστικά στον αγώνα οι μαθητές

«Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και ο δίκαιος αγώνας των μαθητών και όλων των φορέων της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας


ΣΕΛ.  17
ΔΗΜΟΣΙΟ
Χρέη τρισ. στα ασφαλιστικά ταμεία

Περισσότερα από 1 τρισ. δραχμές χρωστά το δημόσιο στα ασφαλιστικά ταμεία, μόνο για τους νέους ασφαλισμένους και για την περίοδο 1993-1999, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ)


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ