Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10612

ΝΑ ΤΡΑΝΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αύριο τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

ΚΚΕ: Τις γενναίες αποφάσεις, για τις οποίες μίλησε ο Γ. Παπανδρέου, ας τις πάρει σε βάρος αυτών που λήστεψαν και ληστεύουν το λαό, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων

*

Λαιμητόμος που καρατομεί συνεχώς τα εργασιακά, τα λαϊκά δικαιώματα, είναι οι χτεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες που τις ονομάτισαν «γενναίες αποφάσεις». Μια επίθεση χωρίς τέλος από το κεφάλαιο και τα κόμματά του, που αν δεν απαντηθεί άμεσα, μαζικά και ταξικά, με ενωμένη την εργατική τάξη και από κοινού με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, θα γυρίσει το λαό πολλές δεκαετίες πίσω, αφού σκοτώνει κυριολεκτικά τη ζωή του. Ολοι στους δρόμους. Γενικός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα εφιαλτικά μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ, που υποστηρίζουν η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ καλούν η ΠΑΣΥ και η ΟΒΣΑ.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Παράσταση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Μεταφορών

Παράσταση διαμαρτυρίας για την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της χώρας στις μεταφορές, πραγματοποίησε χτες το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή ταξικών συνδικάτων και συνδικαλιστών του κλάδου, στο υπουργείο Μεταφορών. Η παράσταση είναι μέρος των δραστηριοτήτων που έγιναν και σε άλλες χώρες του κόσμου, καθώς η 2 Μάρτη έχει κηρυχθεί από τη Διεθνή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας) ως παγκόσμια μέρα δράσης στις Μεταφορές.


ΣΕΛ.  10

Πίσω τα μέτρα

Ο πρωθυπουργός χτες είπε μία παραφύση αλήθεια και πολλά ψέματα. Η αλήθεια είναι τα ελλείμματα. Είναι παραφύση γιατί τα δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ φουσκώνοντας τους καπιταλιστές με χρήμα. Φουσκώνοντας τις βιομηχανίες όπλων με χρήμα για πολέμους. Το έκαναν και δανειζόμενοι από τις «αγορές», δηλαδή τράπεζες και χρηματιστηριακές, που τις μπούκωσαν με χρήμα και τώρα κάνουν πως τις ξορκίζουν. Είπε ψέματα πως δεν υπάρχουν λεφτά και πρέπει όλοι οι «πολίτες να συνεισφέρουν». Πρώτο ψέμα: Εξαίρεσε απ' αυτούς που θα πληρώσουν, τους «τίμιους κεφαλαιοκράτες που επενδύουν». Αρα να πληρώσει ο λαός. Δεν είναι τίμιοι αυτοί που κλέβουν μόχθο εργατών, που έχουν «θεό» το κέρδος. Ψέμα δεύτερο: Δεν είπε κουβέντα για την αφθονία του υπερσυσσωρευμένου στα επιχειρηματικά θησαυροφυλάκια χρήματος, που δεν επενδύεται γιατί δε φέρνει μεγάλα κέρδη. Αυτή είναι η κρίση. Γιατί δεν τους το παίρνει, παρά σφάζει το λαό; Ψέμα τρίτο: Η χώρα έχει γονατίσει. Αλλά αυτός που έχει γονατίσει είναι ο λαός, το κεφάλαιο έχει κέρδη. Ψέμα τέταρτο: Θα κάνει τα πάντα να ανορθώσει τη χώρα. Αλλά κάνει τα πάντα για να ενισχύσει το κεφάλαιο σκοτώνοντας τη ζωή του λαού. Που πρέπει να πει «φτάνει πια». Πόλεμος στον πόλεμό τους. Εχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε, πίσω τα μέτρα, δε θα μας ρίξουν στον Καιάδα, θα τους ανατρέψουμε.



ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στο λαό της Χιλής

ΣΕΛ.  17
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικός πόλος για το κίνημα των ΕΒΕ

ΣΕΛ.  23
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΟΓΕ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ
Μεγάλη η σημασία τους για τη συνέχεια

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ