Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10587

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σταθεροί και ακλόνητοι οι μικρομεσαίοι αγρότες

Σταθεροί και ακλόνητοι, για 11η συνεχή μέρα, στο μπλόκο της Νίκαιας, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας πραγματοποιούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.


ΣΕΛ.  20  -  22
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πυκνώνουν οι γραμμές συμμετοχής στην απεργία της 10 Φλεβάρη

Μέχρι σήμερα απόφαση για 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη έχουν πάρει δεκαπέντε Εργατικά Κέντρα, δώδεκα Ομοσπονδίες και πάνω από εκατό σωματεία, σύλλογοι και συνδικάτα.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ μπορεί να κατακτηθεί με ενιαίο λαϊκό αγώνα
  • Αλέκα Παπαρήγα: Το σχέδιο νόμου που καταθέτουμε δεν το δέχεστε, διότι πρέπει να πάρετε χρήμα από τους λίγους και να το δώσετε στους πολλούς
  • Η πρόταση απορρίφθηκε χωρίς να μπει σε ψηφοφορία, γιατί προκαλεί δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού

Τι περιλαμβάνει η πρόταση νόμου:

  • Το Δημόσιο μέσα σε τρία χρόνια να αποζημιώσει πλήρως τα ασφαλιστικά ταμεία για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το 1951 μέχρι σήμερα.
  • Το Δημόσιο να καταβάλει εντός εξαμήνου στα ασφαλιστικά ταμεία τα ποσά που αυτά διέθεσαν για την αγορά των «δομημένων ομολόγων» και να καλύψει κάθε άλλη ζημιά τους.
  • Καταργείται κάθε διάταξη που επιτρέπει την τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε μετοχές ή άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τοποθέτησή τους μόνο σε μη διαπραγματεύσιμους τίτλους του Δημοσίου με εγγυημένη απόδοση.
  • Το Δημόσιο να καταβάλει στα Ταμεία πλήρη αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν υποστεί με την αγορά μετοχών.
  • Το Δημόσιο να καταβάλει σε μία τριετία έντοκα την οφειλόμενη, αλλά μη καταβληθείσα στα Ταμεία τριμερή χρηματοδότηση.
  • Το Δημόσιο σε έξι μήνες να καταβάλει τις εργοδοτικές εισφορές και τους άλλους πόρους, που, ενώ τους έχει εισπράξει, τους παρακρατεί παράνομα.
  • Μέτρα για την άμεση καταβολή όλων των εισφορών που οφείλουν ιδιώτες στα Ταμεία.
  • Πλήρης σύνταξη στο 60ό έτος οι άνδρες και στο 55ο οι γυναίκες και στα βαρέα και ανθυγιεινά στα 55 και 50, αντίστοιχα.
  • Πλήρης σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με τη συμπλήρωση 30 ετών ασφάλισης ή με 9.000 ένσημα. Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τη συμπλήρωση 4.050 ημερών ασφάλισης.
  • Η σύνταξη καθορίζεται στο 80% των τελευταίων πριν τη συνταξιοδότηση συνολικών μηνιαίων αποδοχών.
  • Οι εργαζόμενοι απαλλάσσονται από τις εισφορές τους για τον κλάδο Υγείας - Πρόνοιας και απολαμβάνουν δωρεάν τις παροχές από το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΣΕΛ.  6   -   8

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πιο εργοδοτική από τους εργοδότες ενάντια στους αλιεργάτες
  • Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση με τους Αιγύπτιους απεργούς αλιεργάτες, εμφανίστηκε πιο εργοδοτικός από τους εργοδότες, ισχυριζόμενος ότι η νομοθεσία δεν καλύπτει τους αλιεργάτες να απεργήσουν!
  • Αλέκα Παπαρήγα: «Εμείς θα στηρίξουμε την αλληλεγγύη των εργαζομένων προς τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, αλληλεγγύη ηθική, οικονομική, πολιτική, και θεωρούμε ότι όλοι οι κάτοικοι της Μηχανιώνας και της ευρύτερης περιοχής πρέπει να παρεμποδίσουν να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός».

ΣΕΛ.  15

Δίκιο ενάντια σε δίκιο

Η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων είναι όπλο κυβερνήσεων, αστικού κράτους και επιχειρηματιών, στην ολομέτωπη επίθεση σε δικαιώματα, όπως δουλειά, εισόδημα, στην ίδια τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου. Παράνομους χαρακτηρίζει τους αγώνες στα μπλόκα των φτωχομεσαίων αγροτών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας πως οι εισαγγελείς θα κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά οι επιχειρηματίες, αντίπαλη των φτωχών και μεσαίων αγροτών τάξη, ανέλαβαν αυτήν τη δράση επιταχύνοντας την ποινικοποίηση με μηνύσεις κατά των αγωνιζόμενων αγροτών. Το ίδιο κάνουν και οι εργοδότες κατά των ταξικών εργατικών αγώνων (π.χ. αγωγές κατά αλιεργατών Μηχανιώνας).Οι καπιταλιστές, που, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ, στέλνουν στον Καιάδα του ξεκληρίσματος και της φτώχειας τους αγρότες, επιταχύνουν και με τις μηνύσεις τον αφανισμό τους. Στον καπιταλισμό, οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν το δίκιο, κατοχυρωμένο νομικά, να αυξάνουν την ιδιοκτησία τους εκμεταλλευόμενοι το λαό. Τα λαϊκά στρώματα έχουν το δίκιο να ζουν με ικανοποιημένες όλες τις ανάγκες των οικογενειών τους. Εχουμε, δηλαδή, δίκαιο ενάντια σε δίκαιο. Τη λύση δίνει η ταξική πάλη. Τα αστικά ΜΜΕ προβάλλουν συνεχώς την επίθεση και τις ποινικές διώξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών κατά των φτωχών αγροτών, αποσιωπώντας την αλληλεγγύη πολλών εκατοντάδων συνδικάτων, μαζικών και κοινωνικών φορέων. Ενιαίος ο αγώνας.



ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ετοιμάζει κατάφωρο χτύπημα στο ακαδημαϊκό άσυλο

ΣΕΛ.  28
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Επιβεβαιώνει τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της

ΣΕΛ.  14
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στο Ιράν

ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ