Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10316

Οι εργαζόμενοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία

Καμιά κοινωνική συμφωνία για την κρίση. Ανασύνταξη του κινήματος με βάση την αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή συσπείρωσης. Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Να αποδυναμωθεί ο δικομματισμός με ταυτόχρονη ισχυροποίηση του ΚΚΕ

  • Δε βάζουμε πλάτη για να γλιτώσει η πλουτοκρατία από την κρίση και τις συνέπειές της. Η πλουτοκρατία είναι η μοναδική υπεύθυνη για την κρίση, καθώς και οι κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τα συμφέροντά της, σήμερα της ΝΔ, χτες του ΠΑΣΟΚ. Το δίδυμο της εναλλαγής πρέπει να τιμωρηθεί και όχι οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο.
  • Βάζουμε πλάτη για να αντεπιτεθεί η εργατική τάξη, για να οικοδομήσει τη συμμαχία της με τα λαϊκά στρώματα και όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, να αντιμετωπίσουν τις αιματηρές θυσίες που τους επιφυλάσσουν, να διεκδικήσουν δουλειά και εισοδήματα, όλες τις σύγχρονες ανάγκες.
  • Τώρα αρχίζει ο μεγάλος αγώνας για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να ενωθούν οι εργαζόμενοι, τα θύματα της κρίσης, σε ισχυρή δύναμη ανατροπής και διεκδίκησης της εξουσίας. Τώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό να οργανωθεί η αντίσταση και ο αγώνας. Ενότητα, αλληλεγγύη για τα κοινά συμφέροντα. Αυτήν την πολιτική σαλπίζει το ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  7  -  11

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Με γερές βάσεις και νέες δυνάμεις στη μάχη

Η πρωτόγνωρη μαζικότητα, η έντονη παρουσία νέων δυνάμεων, αλλά και νέων σε ηλικία εργαζομένων και συνδικαλιστών, η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα, που εκφράστηκε στις τοποθετήσεις, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της σύσκεψης που διοργάνωσε χτες στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, για τα συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη και την απεργία στις 2 Απρίλη. Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε πολύτιμη εμπειρία από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ σε κλάδους και τόπους δουλειάς και καθορίστηκαν συγκεκριμένα καθήκοντα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος.


ΣΕΛ.  17


ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση απάντηση στην τρομοκράτηση των μεταναστών

ΣΕΛ.  14
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Νέα πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο

Εισέπραξε τα εύσημα του ΣΕΒ.


ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Στη Βουλή η απαράδεκτη παρέμβαση του εισαγγελέα

ΣΕΛ.  15
ΠΣΟ - ΠΑΜΕ
Σήμερα η μεγάλη εκδήλωση για την Κούβα

Στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Βεάκη»


ΣΕΛ.  19
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στο Κιλελέρ στις 15 Μάρτη!

ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ