Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10315

ΤΕΛΕΣΘΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και για την κυβέρνηση που καλύπτει τον εισαγγελέα

Απολυμένος από τα «Τζάμπο»: Κύριε Σανιδά, είναι μερικά πράγματα σ' αυτήν τη ζωή για μένα, που ούτε πωλούνται ούτε αγοράζονται! Προτιμάω το μεροκάματό μου και είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να διεκδικώ τον πλούτο που παράγω και μου ανήκει. Στην αδιάλλακτη στάση μου να χρηματιστώ ή να τρομοκρατηθώ, απολύθηκα για δεύτερη φορά. Δέχτηκα ευθείες απειλές κατά της ζωής μου και της ζωής της οικογένειάς μου

Οχυρωμένος πίσω από το «θεσμικό του ρόλο» και με πρόσχημα την ανεξαρτησία δήθεν της Δικαιοσύνης, ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας, αρνήθηκε, κατά τη χτεσινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών του ΠΑΜΕ και των ταξικών Συνδικάτων και Ομοσπονδιών, να σχολιάσει και να καταδικάσει το γεγονός ότι ένας εισαγγελέας χαρακτηρίζει ως «τελεσθέντα εγκλήματα», υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη, πριν αυτές φτάσουν στην ακροαματική διαδικασία. Είναι αυτονόητο για το αστικό νομικό σύστημα, του οποίου υποτίθεται ότι είναι θεματοφύλακας, ότι δεν μπορεί να το κάνει. Χαρακτηρίζοντας ο εισαγγελέας τους εργατικούς αγώνες εγκλήματα, προτρέπει επί της ουσίας εκ των προτέρων να εκδοθούν καταδικαστικές αποφάσεις για τις 40 και πλέον διώξεις που εκκρεμούν σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τα «Τζάμπο». Η στάση του υπουργού παρέχει πλήρη πολιτική στήριξη της κυβέρνησης στις πρακτικές του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ποινικοποιεί τους ταξικούς αγώνες και είναι ο καλύτερος συνήγορος της πολυεθνικής, συνολικά της μεγαλοεργοδοσίας.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Καθήκον όλων η συμμετοχή στη σημερινή σύσκεψη

Σε καθήκον πρώτης γραμμής αναδεικνύεται η συμμετοχή κάθε συνδικαλιστή και εργαζόμενου στην πλατιά σύσκεψη, που διοργανώνει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1 πλ. Κάνιγγος), για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων, στις 17 Μάρτη, και την πανεργατική πανελλαδική απεργία, στις 2 Απρίλη. Τον τόνο των προετοιμασιών για το ταξικό κίνημα έδωσε χτες από τη Θεσσαλονίκη η ιδιαίτερα μαζική και με πολλές νέες συμμετοχές σύσκεψη, που διοργάνωσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  17

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Εκτακτη συνέντευξη Τύπου

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη, στις 14.00. Θέμα της συνέντευξης: Η κρίση και οι θέσεις του ΚΚΕ.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).



ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Συναινούν στα βασικά της αντιλαϊκής πολιτικής

ΣΕΛ.  11
ΠΣΟ - ΠΑΜΕ
Εκδήλωση τιμής στην Κούβα

Αύριο Παρασκευή 6 Μάρτη στις 6 μ.μ. στο θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη 32).


ΣΕΛ.  7
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Το «ψητό» προσέλκυσε νέους μνηστήρες

ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ