Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10314

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αμεση απάντηση στην πρόκληση - παρέμβαση του εισαγγελέα

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οργισμένες καταγγελίες από ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα. Νέο κύκλο διώξεων προμηνύουν οι δικαστικές εξελίξεις.


ΣΕΛ.  17

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ στην απόφαση να πληρώσουν την κρίση

Αλέκα Παπαρήγα: Η Σύνοδος απέδειξε τα πολύ στενά όρια διαχείρισης. Απομυθοποιείται η ΕΕ. Εδώ λοιπόν υπάρχει χώρος παρέμβασης, δράσης των λαών, με όρους απειθαρχίας και μη υποταγής. Οταν αυτοί δυσκολεύονται, οι λαοί μπορούν!

Στη μετακύληση της κρίσης στις πλάτες των λαών κατέληξαν οι 27 ηγέτες της ΕΕ, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Επανέλαβαν την εμπιστοσύνη τους στο Σύμφωνο Σταθερότητας, στην ενιαία αγορά «ως μηχανισμό ανάκαμψης» και στη στήριξη των τραπεζών. Εναντιώθηκαν στον «προστατευτισμό», που πρόβαλαν κάποιες κυβερνήσεις, δεν κατέληξαν σε μέτρα στήριξης κρατών της Ευρωζώνης ή κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, παραπέμποντάς τα σε δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ή το ΔΝΤ, δείχνοντας τις τεράστιες μεταξύ τους αντιθέσεις. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα αντιλαϊκά μέτρα όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ενώ το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί την κυβέρνηση για «απόλυτο κενό πολιτικής», συγκαλύπτοντας τα κυβερνητικά μέτρα και τις αποφάσεις της ΕΕ. «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο. Επικίνδυνο και αντιλαϊκό. Οσα κόμματα ισχυρίζονται ότι δεν έχει, είναι γιατί έχουν το ίδιο σχέδιο, τους ίδιους στόχους: Να διαφυλαχτεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, να υποταχθεί και να πληρώσει την κρίση ο λαός και τα ίδια να δημαγωγήσουν, για να ψαρέψουν ψήφους», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  9

«ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Συγκέντρωση για την άδικη απόλυση

Με μια πρώτη δυναμική κινητοποίηση έξω από το σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Βερόπουλος», στην Καλλιθέα, απάντησε το περασμένο Σάββατο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην απόλυση εργαζόμενης εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης, όπως καταγγέλλει. Η εργαζόμενη δουλεύει στην επιχείρηση περίπου 10 χρόνια, με 4ωρη απασχόληση, είχε ενεργό συνδικαλιστική δράση, ενώ συστηματικά συμμετείχε στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  17


ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Αγώνας δρόμου για την εύνοια της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  9
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Αύριο η σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

ΣΕΛ.  15
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΜΑΝΤΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Χαροπαλεύει στο «Θριάσιο» 35χρονος εργάτης

ΣΕΛ.  13
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ
Συσπείρωση και δράση

Ανοιχτή επιστολή της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στους φοιτητές και σπουδαστές.


ΣΕΛ.  21
Πέθανε ο ηγέτης του Ενιαίου ΚΚ Γεωργίας

ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ