Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10214

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενορχηστρωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών
  • Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών με τηλεφωνήματα σε διευθυντές, καθηγητές και γονείς, τους καλεί να «υποδείξουν τους πρωταίτιους» των μαθητικών κινητοποιήσεων.
  • ΚΝΕ: Τέτοιου είδους πρακτικές δε θα περάσουν, θα τις σταματήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, δυναμώνοντας τον αγώνα. Μια πρώτη απάντηση θα δοθεί στο συλλαλητήριο στις 6 του Νοέμβρη.

ΣΕΛ.  21

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και φιλελεύθερη και σοσιαλδημοκρατική διαχείριση
  • Συζήτηση στη Βουλή για την οικονομική κρίση
  • Αλέκα Παπαρήγα: Η γραμμή πάλης που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι απέναντι στην κρίση είναι να διεκδικήσουν την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, σε αντιπαράθεση με την πλουτοκρατία
  • Να βρεθούν σε θέση μάχης οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι ελευθεροεπαγγελματίες, που υποφέρουν και θα δεχτούν τις συνέπειες της κρίσης, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία και οι γυναίκες. Σε θέση μάχης, συμμαχίας και συνολικής αντεπίθεσης. Να μη δεχτούν, όχι μόνο τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά ούτε τη συνολική πολιτική που ακολουθείται.
  • Η κυβέρνηση προτείνει μέτρα, που μπορεί να αναζωογονήσουν την κερδοφορία και να προετοιμαστεί ο επόμενος κύκλος της κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ζεστό χρήμα στους βιομήχανους. Στην ίδια λογική κινούνται και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, μιλώντας για την ανάγκη επενδύσεων, που γίνονταν όλα τα χρόνια, αλλά η θέση των εργαζομένων χειροτέρευε.
  • Το ΚΚΕ είναι εγγύηση στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, συνεπής αντιπολίτευση. Η διαχωριστική γραμμή είναι συνάρτηση της αντιπαράθεσης με την εργοδοσία. Καμία συναίνεση, καμία εργασιακή ειρήνη, αγώνας με όλες τις μορφές πάλης. Το ΚΚΕ προτείνει μέτρα, τα οποία θα πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια, καταθέτοντας και πρόταση νόμου για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

ΣΕΛ.  7   -   12

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα εδώ και τώρα

Νέα μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας και στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του νοσοκομείου «Αττικόν», διεκδικώντας προσλήψεις και καταβολή των εφημεριών των γιατρών και υπερωριών των εργαζομένων. Μαζί τους διαδήλωσαν και αντιπροσωπείες των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωσή τους στη Βουλή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε εδώ και τώρα αντιμετώπιση των προβλημάτων.


ΣΕΛ.  15

Η Αλέκα Παπαρήγα σήμερα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δίνει συνέντευξη στην εκπομπή «Η άλλη όψη» της ΝΕΤ. Η συνέντευξη δίνεται στο χώρο της Εκθεσης Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων για τα 90χρονα του ΚΚΕ και προβάλλεται σήμερα, Σάββατο 1 Νοέμβρη, και ώρα 5 το απόγευμα.



«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΑΕ» - ΛΑΡΙΣΑ
Νέα ανθρωποθυσία στο βωμό του κέρδους

ΣΕΛ.  17
ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Σχέδιο απομάκρυνσης των μεταναστών

ΣΕΛ.  23
EUROCORPS
Κοινά ευρωΝΑΤΟικά ιμπεριαλιστικά εργαλεία

ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ