Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10128

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Αντιδραστική σύμπλευση στο όνομα της διαφάνειας

Τα δήθεν μέτρα διαφάνειας για το πολιτικό χρήμα, που ακούστηκαν από πρωθυπουργό και Γ. Παπανδρέου, είναι εμπαιγμός. Οσες πόρτες υπάρχουν για να παρουσιάζονται τα πράγματα ως διαφανή, άλλες τόσες λειτουργούν για να περνάει η αδιαφάνεια. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη οδό από το να εγκαταλείψουν και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να συμπαραταχτούν στη δράση με το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7

Κατασκηνώσεις ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ στην Ανατολική Αττική

Απροστάτευτα απέναντι στις πυρκαγιές είναι κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά, τα οποία περνούν μέρος των διακοπών τους σε κατασκηνώσεις της Ανατολικής Αττικής, που βρίσκονται πολύ κοντά ή και μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα έγγραφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης), σύμφωνα με το οποίο, 11 από τις 16 κατασκηνώσεις που λειτουργούν και είναι από τις μεγαλύτερες στην Αττική, δε διαθέτουν μέτρα και μέσα πυρασφάλειας. Πολλές από τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν αυτές οι κατασκηνώσεις, έχουν χτυπηθεί πολλές φορές από τις φωτιές με αποτέλεσμα να εκκενωθούν κατασκηνώσεις.

Ολα αυτά συμβαίνουν ένα χρόνο μετά την απίστευτη περσινή καταστροφή που στοίχισε τη ζωή σε 75 ανθρώπους, αποτέφρωσε 2,6 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και προξένησε αναρίθμητες υλικές ζημιές. Στελέχη της Πυροσβεστικής λένε ότι σ' αυτές τις κατασκηνώσεις θα έπρεπε να μπει λουκέτο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και αναδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο η ανάγκη να κινητοποιηθεί ο λαός ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΗΛΕΙΑ
«Στήνουν» φιέστες στον τόπο του εγκλήματος

Ενα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία και λίγο καιρό μετά το μεγάλο σεισμό, εργαζόμενοι, αγρότες και νεολαία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, που συνοδεύτηκε από εκδηλώσεις και φιέστες πάνω στα καμένα (φωτ.), απέδειξε και πάλι ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση στα προβλήματα της εργατικής τάξης και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων του νομού.


ΣΕΛ.  9


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΕΣ
Χρυσώνουν το χάπι

Το νομοσχέδιο για τα ΚΕΣ, πρώτο βήμα για την αναγνώριση των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας και την ολοσχερή μετατροπή της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε προνόμιο μόνον όσων μπορούν να την αγοράσουν.


ΣΕΛ.  17
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Λαϊκή περιουσία να γίνουν τα πλοία

Εμπαιγμός, η ανακάλυψη στρεβλώσεων του δίκαιου ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα. Για να υπηρετεί η ναυτιλία τις λαϊκές ανάγκες, πρέπει τα πλοία να γίνουν λαϊκή περιουσία.


ΣΕΛ.  13
ΗΓΕΣΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
Πειθαρχικά μέτρα για συνδικαλιστική δράση

ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ