Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10113

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ
Ανατιμήσεις - ενίσχυση των βαρόνων της ενέργειας
  • Σε εφαρμογή από χτες η νέα ληστρική επιδρομή κυβέρνησης - ΔΕΗ με υπέρογκες ανατιμήσεις στα τιμολόγια ρεύματος.
  • Πάνω από 8% οι αυξήσεις για τα λαϊκά νοικοκυριά. Αυξάνονται μέχρι 30% τα πάγια.
  • ΚΚΕ: Να μειωθούν τώρα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, να καταργηθεί ο ΦΠΑ και ο φόρος για την ΕΡΤ.

ΣΕΛ.  19

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ από νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

ΚΚΕ: Αγώνας για κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα Υγείας, αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, σύγχρονο, αντάξιο των λαϊκών προσδοκιών

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην άμεση νομοθέτηση των πρωτοκόλλων ιατρικών πράξεων και φαρμάκων και της κάρτας υγείας, ενώ στην ίδια κατεύθυνση έχουν συστρατευτεί το ΙΚΑ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της πολιτικής περικοπών των οικονομικών της Υγείας. Τα πρωτόκολλα είναι πακέτα προκαθορισμένων - τυποποιημένων εξετάσεων, φαρμάκων και θεραπειών, που στηρίζονται σε έρευνες φαρμακευτικών και άλλων εταιρειών, με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου στον τομέα της Υγείας. Πρόκειται για επικίνδυνη μέθοδο, αφού ο ασθενής αντιμετωπίζεται πλέον με βάση τα πρωτόκολλα και όχι με βάση την επιστημονική κρίση του γιατρού. Τα πρωτόκολλα θα καθορίζουν και τη χρηματική αξία της ηλεκτρονικής κάρτας, περιορίζοντας τις αναγκαίες εξετάσεις και φάρμακα για τον ασθενή, που θα εξαναγκάζεται να αγοράσει τις ιατρικές υπηρεσίες και τα φάρμακα, αν αυτές δεν προβλέπονται από το Πρωτόκολλο, και να διαχειρίζεται το περιορισμένο πιστωτικό όριο της κάρτας του, ανεξάρτητα από τις πραγματικές του ανάγκες. Αυτήν την πραγματικότητα, που εκπορεύεται από την ΕΕ και την κυβέρνηση με τη συμφωνία των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, αντιπαλεύει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3,    6  -  7

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Οργάνωση της πάλης η απάντηση στους εφοπλιστές

Με τον «Ρ» στο χέρι, συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ εξόρμησαν πλατιά χτες στο λιμάνι του Πειραιά (φωτ). Συζήτησαν με τους συναδέλφους τους για τις εξελίξεις στα πλοία «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» και «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ», που έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια στη θάλασσα βγαίνει στη διατίμηση για να κερδίζουν οι εφοπλιστές. «Οργανωθείτε σε κάθε μονάδα πλοίου, όλες οι ειδικότητες, με κορμό το μηχανοστάσιο, με στήριγμα την ΠΕΜΕΝ, τον ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με όπλο τις ταξικές δυνάμεις» ήταν το μήνυμα που μετέφεραν οι συνδικαλιστές.


ΣΕΛ.  17


17ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Το Σαββατοκύριακο στις Πρέσπες

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, νέοι κομμουνιστές και φίλοι της Οργάνωσης από όλη την Ελλάδα συναντιούνται στις Πρέσπες, με σύνθημα «Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό για το σοσιαλισμό».


ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ
Επίσχεση εργασίας σε Εύβοια και Κομοτηνή

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην πλήρη και σταθερή εργασία είναι οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του ομίλου Λαναρά, αφού δεν έχουν πληρωθεί εδώ και - τουλάχιστον - δύο μήνες!


ΣΕΛ.  17
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Νέα χαράτσια

Με πρόσθετα χαράτσια απειλείται η τσέπη των εργαζομένων, καθώς η κυβέρνηση προκρίνει τη «λύση» των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).


ΣΕΛ.  16
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πυκνώνει η προφεστιβαλική δραστηριότητα

Πυκνή και ενδιαφέρουσα είναι η προφεστιβαλική δραστηριότητα που ξεδιπλώνεται σε γειτονιές και τόπους εργασίας, σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ