Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10109

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Στα μέτρα των βιομηχάνων και της ΕΕ η Ανώτατη Εκπαίδευση

Η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή αποκάλυψε πως το νομοσχέδιο υπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου για ενίσχυση της ιδιωτικοοικονομικής επιχειρηματικής ανταποδοτικής λειτουργίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ο κοινωνικός χαρακτήρας της επιστήμης και κατ' επέκταση των ΑΕΙ έρχεται σε αντίθεση με την ατομική ιδιοποίηση της επιστήμης. Παράσταση των φοιτητών έξω από τη Βουλή χτες το μεσημέρι.


ΣΕΛ.  7

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΧΩΡΩΝ μετά από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Η ελληνική κυβέρνηση, υλοποιώντας κατευθύνσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της ΚΕΠΑΑ, έχει ξεκινήσει την αναζήτηση εκείνων που θα στελεχώσουν τους μηχανισμούς κρατών κατοχής άλλων χωρών

«Σάρκα και οστά» παίρνει η υλοποίηση και στελέχωση των μηχανισμών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αλλά και των μηχανισμών κατοχής μετά τις επεμβάσεις, στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε συνεργασία με τα κράτη - μέλη της. Ο «Ρ» σήμερα αποκαλύπτει έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε ενδεχόμενη αποστολή διαχείρισης κρίσεων με μη στρατιωτικά μέσα», το οποίο έχει σταλεί από τις 13 Μάρτη 2008 στον Αρειο Πάγο, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σε όλα τα Εφετεία της χώρας, στις Εισαγγελίες Εφετών, στα Πρωτοδικεία, στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών, στα Ειρηνοδικεία της χώρας, σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών είναι αυτό που κατέχει οργανωτικό ρόλο στην όλη επιχείρηση.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ο αγώνας για αλλαγή της κοινωνίας το νόημα της ζωής

«Θέλουμε τη νεολαία δραστήριο δημιουργό της κοινωνίας και όχι παθητικό δέκτη ή θύμα στις ορέξεις των ισχυρών», δήλωσαν χτες οι νέοι, οι οποίοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετείχαν σε μαχητικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πλήθος εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Μια ουσιαστική συζήτηση με τους νέους της Θεραπευτικής Κοινότητας «Νόστος» στη Σαλαμίνα είχε χτες, στη διάρκεια επίσκεψής της εκεί, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΚΚΕ
Χρεοκοπημένη γριά η σοσιαλδημοκρατία

Αποτελεί πρόκληση οι εκπρόσωποι της χρεοκοπημένης γριάς της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», που συνεδριάζουν στη χώρα μας, να παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι της ειρήνης.


ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Αναγκαίος ο διεθνής συντονισμός

Η Γκρασιέτε Κρους, υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Πορτογαλίας, βρίσκεται από χτες στην Ελλάδα προσκεκλημένη της ΠΣΟ.


ΣΕΛ.  14
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Κοινός αγώνας για τη διεκδίκησή τους

Τη δύναμή τους ένωσαν χτες οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα και Ποτά και οι λογιστές, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και κοινή πορεία.


ΣΕΛ.  13
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Σήμερα στον Πειραιά

Αρχίζουν σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις στο πάρκο Δηλαβέρη. Αύριο θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ