Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10106

ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ χρειάζεται ανατροπή από το λαό

Αλέκα Παπαρήγα: Ο ελληνικός λαός να μην αποπροσανατολιστεί από τη χρησιμοποίηση του σκανδάλου «Ζήμενς» για να περάσουν διάφορα πολιτικά σενάρια για την ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος. Ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος χρειάζεται σήμερα

Η υπόθεση «Ζήμενς» είναι αμερικανογερμανικός πόλεμος πάνω σε υπαρκτό σκάνδαλο, που όλες οι εταιρείες πραγματοποιούν σε όλες τις χώρες. Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα που επιχειρούν να στήσουν δυνάμεις του συστήματος αξιοποιώντας και την υπόθεση «Ζήμενς». Καμιά αλλαγή σε όφελος του λαού δε θα έρθει από τα πάνω, από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούν το κεφάλαιο. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανατροπή και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τον οργανωμένο λαό που αγωνίζεται με προοπτική.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΝΕΑ «ΜΑΝΩΛΑΔΑ» ΣΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ «LADY FASHION» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Η εργοδοσία και οι μπιστικοί της ξυλοκόπησαν μέχρι αίματος μετανάστες εργάτες, που αρνήθηκαν να δουλέψουν Κυριακή στη βιοτεχνία ιματισμού «LADY FASHION», προκειμένου να «συνετίσει» όσους από αυτούς αντιδρούν στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και να εμποδίσει την παρέμβαση του ταξικού Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος στο εργοστάσιο. Οπως κατήγγειλαν οι τραυματισμένοι εργάτες, ενώ ακόμα εργάζονταν, δέχτηκαν επίθεση με σωλήνες και ξύλα. Στην άμεση αντίδρασή τους να σταματήσουν τις μηχανές, η εργοδοσία απάντησε με απολύσεις. Με παρέμβασή του, το συνδικάτο ξεκαθάρισε στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται ν' αφήσει κανέναν να μεταχειρίζεται εργάτες σαν δούλους της. Στις φωτογραφίες, τσακισμένα δάχτυλα και σημάδια στην πλάτη των μεταναστών - θυμάτων του ξυλοδαρμού.


ΣΕΛ.  8  -  9

Η Αλέκα Παπαρήγα στο «ALTER»

Την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα φιλοξενήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ALTER», σήμερα Τρίτη 24 του Ιούνη, στις 8 το βράδυ.



ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Επικίνδυνη καλλιέργεια χαλαρότητας

Στο ΚΕΘΕΑ περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο έργο του το Κέντρο.


ΣΕΛ.  3
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Απεργίες σε ιδιωτική υγεία και οικοδόμους

Σήμερα η κινητοποίηση της ΟΣΝΙΕ, με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Απασχόλησης. Αύριο η απεργία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.


ΣΕΛ.  15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Αλλοι δύο νεκροί εργάτες

Δύο ακόμα εργάτες έχασαν χτες τη ζωή τους στον τόπο της δουλειάς, αυξάνοντας τον αριθμό των θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων» από τις αρχές του 2008 σε 46.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ