Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10076

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Απάντηση στην ακρίβεια η πάλη για μισθούς που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες

Το αίτημα για 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό που προβάλλει το ταξικό κίνημα είναι αυτό που σήμερα απαντάει στην επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του στο λαϊκό εισόδημα. Την ίδια ώρα, ο ΣΕΒ επιδιώκει την απόλυτη υποταγή των εργαζομένων, με τη σύμπραξη των κομμάτων του και της ηγεσίας του εργοδοτικού συνδικαλιστικού κινήματος.


ΣΕΛ.  14  -  15

Αγώνας για ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ κόντρα στο νόμο - πλαίσιο

Επί τάπητος όλες οι εκφάνσεις των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, η οδηγία για τα ΚΕΣ, ο νόμος - πλαίσιο, η αξιολόγηση, το επικείμενο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά

Ο ωμός εκβιασμός της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νόμου -πλαισίου πρέπει να βρει απέναντί του ένα κίνημα ζωντανό, ισχυρό, δύναμη ανατροπής ενάντια στην πολιτική των βιομηχάνων και της ΕΕ. Τη βδομάδα που πέρασε - και ενώ επίκειται η εξέλιξη με την ευρωπαϊκή οδηγία για τα ΚΕΣ - η κυβέρνηση επέμεινε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τα οποία συμφωνεί το ΠΑΣΟΚ, που τα νομοθέτησε το 1996. Ο ΣΥΝ, με τοποθετήσεις των στελεχών του, αποκαλύπτει ότι στόχος του είναι η εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων για τη διαπλοκή των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καλούν με κάθε μέσο, με κάθε μορφή, με κάθε τρόπο, αυτή η επίθεση να πάρει απάντηση. Η ΠΚΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές σε αγωνιστικό συναγερμό με μαζικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 23 του Μάη.


ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η Χαρίκλεια Τρίγγα προσφέρει στο ΚΚΕ 1.500 ευρώ, στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΓΓΑ, μέσω της ΚΟ Νεάπολης του ΚΚΕ.



ΚΚΕ
Ενα μεγάλο βήμα μπροστά

Με τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος της νέας πορείας του ΚΚΕ προς το λαό, σηματοδοτώντας το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  3  -  4,    16  -  17
ΟΕΚ
Παραμάγαζο των τραπεζών

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που παρουσιάζει ο σημερινός «Ρ», σχετικά με τον προσανατολισμό του Οργανισμού.


ΣΕΛ.  18  -  19
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ιμπεριαλιστικοί νεοαποικιακοί σκοποί

Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της ΕΕ, για την 5η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής - Καραϊβικής.


ΣΕΛ.  24
«ΙΟΥΛΙΑΝΑ»

Συμπεράσματα από τα γεγονότα των χρόνων 1965 - 1967, πιο σωστά της περιόδου 1950 - 1967, που αναδείχνουν τον ταξικό ρόλο του αστικού πολιτικού συστήματος και τον ιστορικά ξεπερασμένο χαρακτήρα του.


ΣΕΛ.  11   -  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ