Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10047

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2008
Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΚΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
  • ΑΕΙ: Σε 192 από τους 197 συλλόγους η ΠΚΣ πήρε 15.605 ψήφους και ποσοστό 16,36%, έναντι 14.220 και 15,22% το 2007
  • ΤΕΙ: Σε 64 από 69 συλλόγους πήρε 7.688 ψήφους και ποσοστό 15,56%, έναντι 7.207 και 15,34% το 2007
  • Η σαφής άνοδος της ΠΚΣ εκφράζει δυναμική ριζοσπαστικοποίησης των νεανικών συνειδήσεων, έχει σημασία γιατί επιτεύχθηκε σε συνθήκες γενικής επίθεσης κατά του ΚΚΕ.
  • Η ανατροπή του συσχετισμού δύναμης στο χώρο των ΑΕΙ - ΤΕΙ μπορεί να γίνει μόνο με την ανασυγκρότηση του κινήματος, την ιδεολογική πολιτική αντεπίθεση στο κίνημα και στο μάθημα.
  • Οι νέοι εργάτες, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές έχουν συμφέρον να παλέψουν μαζί με το λαό για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για ριζικές αλλαγές, για ανατροπή του ευρωμονόδρομου.

ΣΕΛ.  3,    6   -   8

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ με απειθαρχία, ανυπακοή, αντεπίθεση

Καμιά προσαρμογή, καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή

Motion Team

  • Η πρόταση του ΚΚΕ είναι εναλλακτική πρόταση καθημερινής πολύμορφης πάλης με σχέδιο και στρατηγική, καθώς ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με σκληρό εσωτερικό αντίπαλο και με τους διεθνείς συμμάχους του. Είναι πρόταση συμμαχίας, με αφετηρία την αντίθεση, την αναμέτρηση με τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.
  • Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχει φως, υπάρχει δρόμος διαφυγής, δρόμος νίκης. Καμιά προσαρμογή, καμιά συναίνεση και ανοχή. Απειθαρχία και ανυπακοή, αντεπίθεση με πείσμα και με σχέδιο. Ηρθε η ώρα να πάρουμε διαζύγιο με τα τρομοκρατικά και παραπλανητικά διλήμματα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με αριστερή φρασεολογία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θέτουν σε πολλά ζητήματα.

ΣΕΛ.  12   -  15


ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
Κορυφώνεται η προετοιμασία της απεργίας

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καθημερινές εξορμήσεις, οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν την αναμέτρηση της Τετάρτης


ΣΕΛ.  17
ΒΟΥΛΗ
Συζήτηση για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ηταν μια εξαιρετικά σημαντική Σύνοδος όσον αφορά τις άγριες και τις τρομοκρατικές προθέσεις της απέναντι στους λαούς, και μέρος αυτών των αποφάσεων είναι και η Ελλάδα, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9
«ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ»
Σφαγιάζει δικαιώματα με ατομικές συμβάσεις

Απαγορεύει στους περίπου 400 εργαζόμενους στα έργα της Εγνατίας Οδού ακόμα και να αρρωστήσουν! Καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.


ΣΕΛ.  18
ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Απάντηση ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός

Προτιμούμε 11 εκατομμύρια Ελληνες να γυμνάζονται από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι να πεθάνουμε, παρά να έχουμε πρωταθλητές της ντόπας.


ΣΕΛ.  5,   29

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ