Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10048

ΠΑΤΡΑ
Μεγάλη συγκέντρωση τιμής στον Ν. Μπελογιάννη αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο θέατρο (Λαδόπουλου)

ΣΕΛ.  10
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΛΑΟ
Σήμερα πολιτική συγκέντρωση στην Κοζάνη στις 8μμ στην κεντρική πλατεία

ΣΕΛ.  8   -   11

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ η ανακίνηση μειονοτικών ζητημάτων στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση

Απαράδεκτο γεγονός η πραγματοποίηση στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου εκδήλωσης, στις 17 του Απρίλη 2008, με θέμα «Μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες»

  • Στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, με τις αλλαγές των συνόρων στα Βαλκάνια, την έξαρση του εθνικισμού, την ανακίνηση υπαρκτών ή κι ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων, τη λεγόμενη ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου και την αναγνώρισή του από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, τη δημιουργία κρατών - προτεκτοράτων, την ανάπτυξη ξένων στρατών και στρατιωτικών βάσεων, εντάσσεται η εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο.
  • Στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού, οι μειονότητες πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους μέσα στα σύνορα των κρατών που ζουν. Τα κοινά ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων αποτελούν τη βάση για την αντιμετώπιση των διαιρετικών προσπαθειών, είτε αυτές προέρχονται από τις εγχώριες κυβερνήσεις και τον ξένο παράγοντα, είτε από τις ίδιες τις ηγεσίες τους.
  • Καλούμε τους λαούς των Βαλκανίων, πρώτα απ' όλα τον ελληνικό, σε επαγρύπνηση και σε πάλη για να ανατρέψουμε τους αρνητικούς διεθνείς συσχετισμούς, να εμποδίσουμε τις κυβερνήσεις να συμμετάσχουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να βάλουμε φραγμό σε αυτές τις μεθοδεύσεις και στη δημιουργία προτεκτοράτων, στην αλλαγή των συνόρων.

ΣΕΛ.  3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΝ ΤΣΕΧΙΑΣ
Η αντικομμουνιστική επίθεση δεν πρόκειται να περάσει

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαχητική πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Χίλτον» στην Αθήνα, κατά την επίσκεψη του Τσέχου πρωθυπουργού Μ. Τοπολάνεκ. Κατήγγειλαν την προκλητική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τσεχίας, μιας χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία προχώρησε το Μάρτη του 2008 στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Οι Ελληνες κομμουνιστές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας και απαίτησαν να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση που τη θέτει εκτός νόμου.


ΣΕΛ.  7


ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ
Δημοψήφισμα για ΕΕ - ευρωσυνθήκη

Δεκάδες προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, συνυπογράφουν έκκληση με την οποία ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη.


ΣΕΛ.  6
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μόνο το λαϊκό κίνημα μπορεί να επιβάλει την κάθαρση

Για την κάθαρση στον Αθλητισμό το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει με την παρέμβασή του να επιβάλει πλήρη κατάργηση της εμπορευματοποίησης και του ελέγχου του Αθλητισμού από τις πολυεθνικές.


ΣΕΛ.  29

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ