Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10000

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 10.000
Συνεχίζουμε αισιόδοξοι για την εκπλήρωση των σκοπών του ΚΚΕ

Ξεχωριστή η μέρα σήμερα για την εφημερίδα μας, όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, την εφημερίδα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας. Δέκα χιλιάδες φύλλα από την επανέκδοσή της στις 25 Σεπτέμβρη 1974, που ο «Ριζοσπάστης» έβγαινε από τη βαθιά παρανομία 27 χρόνων και μπορούσε πια να κυκλοφορεί ελεύθερα. Από μόνος του αυτός ο αριθμός αποτελεί έναν άθλο, δεδομένων των τεράστιων προβλημάτων και εμποδίων που συνάντησε στο διάβα του. Κατάφερε να ξεπεράσει τη μακριά νύχτα των 27 χρόνων της παρανομίας, παρά τις αιματηρές διώξεις και την εκατόμβη θυμάτων. Αντεξε και συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα δίκαια της εργατικής τάξης, ακολουθώντας το παράδειγμα των αγωνιστών δημοσιογράφων που ανέδειξε στη μακριά και δύσκολη πορεία του. Ασφαλώς, δεν μπορεί παρά να στεκόμαστε με δέος μπροστά σ' αυτούς τους αγωνιστές, που και με το αίμα τους έγραψαν την ηρωική ιστορία του «Ριζοσπάστη».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 5 (ΑΠΟΨΗ)


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ με το ΠΑΜΕ αύριο 13 Φλεβάρη
  • Οι ταξικές δυνάμεις, μέχρι τελευταία ώρα, κλιμακώνουν τη δράση για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε 62 συνολικά πόλεις σε όλη τη χώρα.
  • Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ.

ΣΕΛ.  10   -   11

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Εναλλακτική πρόταση εξουσίας και όχι απλά διακυβέρνησης

«Η ήττα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετατραπεί σε ήττα των μονοπωλίων, που κυριαρχούν σήμερα παντού στην οικονομία και το εποικοδόμημα. Να πάρει σάρκα και οστά η κοινωνική ιδιοκτησία, ο παραγωγικός συνεταιρισμός, ο εργατικός, λαϊκός έλεγχος, ο πανεθνικός προγραμματισμός με περιφερειακή και τοπική εξειδίκευση, με σχεδιασμένη κατανομή και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος - άνεργη». Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε συγκέντρωση καλλιτεχνών.


ΣΕΛ.  6   -   7

«Φωνάζει ο κλέφτης... »

«Φασιστική συμπεριφορά» είδε ο Αλ. Παπαχελάς στην παρουσία ταξικών συνδικάτων στο στούντιο του «Σκάι» με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την αποσιώπηση των λαϊκών αγώνων από τα τηλεοπτικά μέσα. Δηλαδή, «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αφού τα κανάλια χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες για να προβάλλουν τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ