Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9987

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απαιτητικά και οργανωμένα στη μάχη της απεργίας

Πλατύ κάλεσμα για την πανεργατική κινητοποίηση στις 13 Φλεβάρη και την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας που θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία της Ομόνοιας απευθύνει το ΠΑΜΕ με την κεντρική του προκήρυξη, που ήδη μοιράζεται πλατιά στους τόπους δουλιάς.


ΣΕΛ.  11
Κινδυνεύουν παιδικοί σταθμοί σε περίπτωση σεισμού!

Εμπιστευτικό πόρισμα ομάδας του ΕΜΠ ζητά από το Δήμο Αθηναίων την άμεση εκκένωση δύο παιδικών σταθμών και τις επείγουσες επισκευές σε άλλους τρεις. Επιβεβαιώνεται και έτσι η θέση του ΚΚΕ, για την ανάγκη άμεσου και ουσιαστικού ελέγχου όλων των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων.


ΣΕΛ.  17

Η θέληση και ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ για την πορεία προς τη δική του εξουσία

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να γίνει υπόθεση της ίδιας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της στη χώρα μας. Να βγει από το περιθώριο ο λαός και να γίνει ο ίδιος και το κίνημά του πρωταγωνιστής των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων

Μέσα στο ζοφερό κλίμα της αντιλαϊκής πολιτικής και των σκανδάλων, των αντεργατικών μεθοδεύσεων, των αντιλαϊκών σεναρίων αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού και της απόπειρας χειραγώγησης, για μια ακόμα φορά, του λαού μας, υπάρχει διέξοδος, υπάρχει λύση. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η εργατική τάξη και η νεολαία, οι γυναίκες, οι μετανάστες, σε συμπαράταξη με τους μικρομεσαίους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους, να εγκαταλείψουν τα κόμματα του κατεστημένου, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να συμμετέχουν και να δυναμώσουν τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις, τις οργανώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα από τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα. Να δημιουργήσουν ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων, τέτοιο που θα μπορεί με τη δύναμή του και τη θέληση του λαού μέσα από μαζικές δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες βάσης, να θέσει επί τάπητος σ' αυτήν την πορεία το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας που δεν είναι άλλο από το πρόβλημα της αναγκαιότητας της λαϊκής εξουσίας.


ΣΕΛ.  2  -  5,   7

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Στη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη, φίλος του ΚΚΕ προσφέρει στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης για τα 90χρονα του ΚΚΕ, ως δεύτερη δόση, 15.000 ευρώ για την κατασκευή των γραφείων της ΕΠ Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς, μέσω της ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ.
  • Ο Π.Π.Σ. πρόσφερε στο ΚΚΕ 7.000 ευρώ.
  • Η σ. Τρίγγα Χαρίκλεια, αντιστασιακή μαχήτρια του ΔΣΕ, προσφέρει 1.500 ευρώ, ως δεύτερη δόση.
  • O Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Δημοσιογράφων, 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Να σταματήσει o βάρβαρος ισραηλινός αποκλεισμός

Παρά τις προσπάθειες των Παλαιστινίων «ελεύθερων πολιορκημένων» της Λωρίδας της Γάζας, με τις εισόδους στην Αίγυπτο (φωτ.) για την εξασφάλιση των προς το ζην, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι απελπιστική. Ταυτόχρονα μεγαλώνει η ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και η απαίτηση του κινήματος σε όλο τον κόσμο για τερματισμό της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ.


ΣΕΛ.  24   -  25

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη

Στην ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας συντείνει το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την ίδια ώρα που τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δηλαδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αναδεικνύονται σε βασικούς χρηματοδότες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, αποκαλύπτοντας μια ακόμα πλευρά της αντιλαϊκής - αντιασφαλιστικής πολιτικής.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ