Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9957

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ - ΚΑΡΟΛΟΥΣ ΒΙΜΕΡ
Χαστούκι παγκόσμιας σημασίας η πάλη του λαού της Βενεζουέλας

Την εικόνα από τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τον αγώνα του λαού της στην μπολιβαριανή διαδικασία μετέφερε ο Καρόλους Βίμερ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΒ, ενώ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η προσπάθεια που κάνει ο λαός της Βενεζουέλας αποτελεί ένα χαστούκι ευρύτερης και παγκόσμιας σημασίας στις δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική του ιμπεριαλισμού.


ΣΕΛ.  10   -   13

ΕΞΑΝΕΜΙΖΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ το λαϊκό εισόδημα

Οργανωμένη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων για τα υπερκέρδη του κεφαλαίου είναι η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες

Μέτρα κατά της ακρίβειας σημαίνει χτύπημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.Συσπειρωθείτε με το ΚΚΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα, και διεκδικήστε:

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
  • Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Πάγωμα των δανείων. Δωρεάν εισιτήρια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στη ΔΕΗ, κατάργηση όλων των διοδίων, ιδιωτικών και κρατικών.
  • Επίδομα θέρμανσης σε όλες τις λαϊκές οικογένειες.
  • Δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες.

Χρειάζονται ριζικά μέτρα όπως:

  • Κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.
  • Κρατική στήριξη της δημιουργίας παραγωγικών συνεταιρισμών και της εθελοντικής συμμετοχής της μικρομεσαίας αγροτιάς, των βιοτεχνών, των αυτοαπασχολουμένων.
  • Κατάργηση της ιδιωτικής και επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια.

Διεκδικήστε αυτά που σας ανήκουν, πολιτικοποιήστε την πάλη. Αποδυναμώστε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα σενάρια του διπολισμού. Είναι με το μέρος της πλουτοκρατίας, δεν αλλάζουν, εσύ πρέπει να αλλάξεις πολιτική επιλογή. Με ισχυρό ΚΚΕ - λαϊκό μέτωπο διεκδικήστε τον πλούτο που παράγετε.


ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Τρεις νεκροί εργάτες σε μια μέρα

Τρεις μετανάστες εργάτες πρόσθεσαν χτες τα ονόματά τους στη μακρά λίστα των δολοφονημένων από την πολιτική που δίνει «γην και ύδωρ» στους εργοδότες, μετατρέποντας σε παγίδες θανάτου τους τόπους δουλιάς. Δυο Αιγύπτιοι μπογιατζήδες σκοτώθηκαν πέφτοντας από τα 15 μέτρα σε οικοδομή στο Κερατσίνι, την ίδια ώρα που ένας Ουκρανός εργάτης καταπλακωνόταν από ρολά χαρτιού σε χαρταποθήκη στο Βοτανικό. Στους 107 έφτασαν οι νεκροί εργάτες το 2007 (φωτ. αρχείου).


ΣΕΛ.  16


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Μέτωπο για αλλαγή στην εξουσία

Τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ σε όφελος των εργαζομένων παρουσίασε, χτες, στη διάρκεια περιοδείας του στα Χανιά ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2008
Αναδιανομή υπέρ του κεφαλαίου

Την αναδιανομή του πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου υπηρετεί και ο φετινός προϋπολογισμός, κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΚΚΕ στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.


ΣΕΛ.  20   -   21
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
«Ταξίδι» απελπισίας στην άγρια εκμετάλλευση

Εκατομμύρια μετανάστες σπρώχνει μακριά από τις χώρες τους ο ιμπεριαλισμός, για να βιώσουν σε άλλη χώρα άγρια εκμετάλλευση. Εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ για την Οχτωβριανή Επανάσταση, με μετανάστες που ζουν στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  8,   19
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Αναλλοίωτη η αντιασφαλιστική πολιτική

Η παραίτηση του Β. Μαγγίνα το περασμένο Σάββατο δεν αθωώνει ούτε θα αλλάξει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Νέα υπουργός ορκίστηκε χτες η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.


ΣΕΛ.  5,    6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ