Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9960

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΗΠΑ και ΕΕ εγκληματούν σε βάρος των λαών των Βαλκανίων

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι συνεργοί και στο νέο έγκλημα που σχεδιάζεται σε βάρος των λαών των Βαλκανίων, μεθοδεύοντας από κοινού την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Σοβαρές ευθύνες έχουν η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για τον αποπροσανατολισμό του λαού. Οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν να αποτρέψουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


ΣΕΛ.  3

Στην ολομέτωπη επίθεση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για όλα όσα μας ανήκουν

Με αισιοδοξία και με βαθιά πίστη στη δύναμη του αγώνα, συντασσόμαστε με το ΠΑΜΕ, για την προάσπιση και διεύρυνση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την προστασία από την εργοδοτική επιθετικότητα

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς να έχουν καν μεροκάματο. Ακόμα περισσότεροι βρίσκονται, ήδη, εκτός παραγωγής ή οδεύουν προς την ανεργία. Οι εργοδοτικές απειλές δίνουν και παίρνουν. Οπως και οι συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος πρωτοπόρων στους κλάδους τους εργατών. Το μέγεθος αυτής της ολομέτωπης αντεργατικής επίθεσης, που έχουν εξαπολύσει σε βάρος των εργαζομένων το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και τα κόμματά του, έρχεται να αναδείξει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση η περίοδος των γιορτών.

Οι εργάτες έχουν αποκούμπι. Είναι το ΠΑΜΕ και τα ταξικά τους συνδικάτα, που χωρίς ανάπαυλα δίνουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους αγώνες για την προάσπιση και διεύρυνση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική επιθετικότητα. Μ' αυτήν την αισιοδοξία και με βαθιά πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, το ΠΑΜΕ συνεχίζει χωρίς σταματημό την προετοιμασία για τα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και την απεργιακή κλιμάκωση.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Βγήκαν στο δρόμο κατά της ακρίβειας

«Ακρίβεια, ανεργία, πληθωρισμός, όλα τα πληρώνει ο λαός», κατήγγειλαν χτες το πρωί συνταξιούχοι της Αθήνας, οι οποίοι πραγματοποίησαν πικετοφορία διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας, στους δρόμους της πόλης, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ