Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9918

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Στις 7 Νοέμβρη όλοι στους δρόμους

Καθώς κορυφώνεται η πλατιά εξόρμηση του ΠΑΜΕ, τα στοιχεία για την κρατική υποχρηματοδότηση του ΙΚΑ και η συνέχιση του «κοινωνικού διαλόγου» επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα του πανεργατικού ταξικού ξεσηκωμού. Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ο αγώνας για τη μόρφωση των παιδιών τους
  • Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ ενάντια στην εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/2005 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών
  • Κοινή σύσκεψη για συστράτευση με τους μαθητές από τις Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Πειραιά, Αττικής
  • Συγκεντρώσεις για την Παιδεία διοργανώνονται αύριο σε πολλές πόλεις με αποφάσεις φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων καθώς και εκπαιδευτικών. Στην Αθήνα η συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Οι μαθητές εντείνουν τις κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς τους, που προχωρούν σε πολύμορφες πρωτοβουλίες στήριξης του αγώνα τους.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους γονείς και συνολικά τους εργαζόμενους, τα εργατικά συνδικάτα, να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στο μαθητικό κίνημα, να κάνουν δική τους υπόθεση την αντιπαράθεση με την πολιτική που εμπορευματοποιεί και υποβαθμίζει τη μόρφωση, ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση. Με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή απαιτεί να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05, να κλείσουν τα ιδιωτικά κολέγια και ΚΕΣ, να διαμορφωθεί σύστημα αποκλειστικά δημόσιων, δωρεάν επαγγελματικών σχολών μετά τη δωδεκάχρονη εκπαίδευση.
  • Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση βάζει σε λειτουργία μηχανισμούς τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους, με μπροστάρη τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης πρέπει να συναντήσει τη λαϊκή κατακραυγή και καταδίκη.

ΣΕΛ.  8  -  11

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να γίνουν τα λιμάνια λαϊκή περιουσία

Με αλλεπάλληλες εξορμήσεις που συνεχίζονται σήμερα και τις επόμενες μέρες, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ άνοιξε από χτες πλατιά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ και τους άλλους κλάδους των εργαζομένων που σχετίζονται με το λιμάνι, για την ανάγκη να πάρει απάντηση η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Να μην περάσει η παράδοση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στις πολυεθνικές, σε βάρος των εργαζόμενων και συνολικά των λαϊκών συμφερόντων, να γίνουν τα λιμάνια λαϊκή περιουσία.


ΣΕΛ.  15


ΚΝΕ
Στο πλευρό των Ούγγρων κομμουνιστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ, σήμερα στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΕΕ και στην πρεσβεία της Ουγγαρίας.


ΣΕΛ.  19
ΟΗΕ
Σημαντική νίκη της Κούβας

Οι χώρες - μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με συντριπτική πλειοψηφία καταδίκασαν τον αποκλεισμό που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Κούβα.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ