Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9832

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Δικαίωμα των νέων και των εργαζομένων οι διακοπές

Μεγάλη εξόρμηση δυνάμεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα λιμάνια όλης της χώρας, από τον Πειραιά μέχρι την Αλεξανδρούπολη, από τη Ρόδο μέχρι την Κρήτη, για το απαράδεκτο γεγονός οι νέοι και η λαϊκή οικογένεια να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για λίγες μέρες διακοπών.Ο ελεύθερος χρόνος, οι διακοπές, η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  3

Μπορεί να ζήσει ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ η εργατική οικογένεια

Για τα εργατικά δυστυχήματα υπάρχουν οι φυσικοί αυτουργοί, η εργοδοσία, και οι πολιτικοί υπεύθυνοι, οι κυβερνήσεις. Οι εργάτες να τιμωρήσουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και να δώσουν την εμπιστοσύνη τους στο ΚΚΕ, μια εμπιστοσύνη που κάθε μέρα θα τη δοκιμάζουν

  • Ο εργάτης και η οικογένειά του μπορούν να ζήσουν διαφορετική ζωή. Να δουλεύουν λιγότερο, γιατί σήμερα η παραγωγικότητα της εργασίας έχει ανέβει, να έχουν ελεύθερο χρόνο. Μια ζωή, που το παιδί του εργάτη να μπορεί να σπουδάζει απρόσκοπτα, να έχει διακοπές, καλή στέγη, δωρεάν Παιδεία, δωρεάν Υγεία.
  • Ο,τι παράγεται σ' αυτόν τον τόπο, το παράγει ο εργάτης και στην ύπαιθρο ο μικρός παραγωγός, ο αγρότης. Εργασίες, π.χ., στη Ζώνη μπορούν να γίνουν δίχως εργοδότη, αλλά χωρίς τους εργάτες δεν μπορούν να γίνουν. Αυτό έχει σημασία για το σήμερα και το αύριο, για μια εξουσία πραγματικά εργατική. Αν ο εργάτης συνειδητοποιήσει ότι αυτός παράγει τον πλούτο και κανένας άλλος, τότε και ο αγώνας του θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα και στο σήμερα.
  • Οπως οι αγώνες για τη δουλιά, το ψωμί, την προστασία της ζωής των εργατών έχουν πολύ μεγάλη σημασία, έτσι και η ψήφος είναι μια μορφή πάλης. Είναι μια ευκαιρία σε αυτή την εκλογική μάχη, η εργατική τάξη να δείξει το θυμό της και την αγανάκτησή της απέναντι στα κόμματα που κυβέρνησαν, να τιμωρηθούν, να τους κόψουμε τη φόρα, να καταλάβουν ότι δεν έχουν τον εργάτη στο χέρι. Και να δώσει την εμπιστοσύνη της στο ΚΚΕ, μια εμπιστοσύνη που κάθε μέρα θα τη δοκιμάζει.

ΣΕΛ.  6  -  7

Eurokinissi

Eurokinissi

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «Ρ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασών και καλλιεργειών

Δεκάδες ήταν οι πυρκαγιές, που ξέσπασαν και χτες σε όλη τη χώρα. Τα μέτωπα της φωτιάς, που μέχρι χτες το βράδυ μαίνονταν ανεξέλεγκτα, ήταν σε Εύβοια, Βοιωτία, Αχαΐα και Μεσσηνία για τέταρτη μέρα.

Στην Κόρινθο, οι καταστροφές είναι μεγάλες σε αγροτικές καλλιέργειες. Ο «Ρ» βρέθηκε χτες στην περιοχή και κατέγραψε την απόγνωση αγροτών και κατοίκων, που έχασαν χωράφια και σπίτια.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις

Με Υπουργική Απόφαση, η κυβέρνηση ορίζει ότι οι αμοιβές των εργαζομένων στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης καθορίζονται από τις διοικήσεις τους. Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.


ΣΕΛ.  13
Νηπιαγωγεία σε παιδικούς σταθμούς

Με υπουργικές αποφάσεις δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να λειτουργήσουν τμήματα νηπιαγωγείων.


ΣΕΛ.  17
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανύπαρκτη η δημοκρατία στα εργοστάσια

Τη στάση της εταιρείας NEWSPHONE που όπως και άλλες απαγόρευσε περιοδεία αντιπροσωπείας του KKE στην έδρα της, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας.


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ