Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9747

Μπροστά στο κέρδος ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ναυτεργατών και επιβατών

Νέο «έγκλημα» με νεκρό ναυτεργάτη στην Κέρκυρα και ναυτικό ατύχημα στη Σαντορίνη σε πλοίο με 1.155 επιβάτες και 391 ναυτεργάτες

Το χτεσινό ναυτικό ατύχημα, με την προσάραξη του 20χρονου κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND» και την εισροή υδάτων που έδωσε κλίση στο πλοίο, αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες ΥΕΝ και εφοπλιστών για την έλλειψη ουσιαστικών ελέγχων και μέτρων για την ασφάλεια επιβατών και ναυτεργατών. Το συγκεκριμένο πλοίο αδυνατούσε με δικά του σωστικά μέσα να αποβιβάσει με ασφάλεια τους επιβαίνοντες και τους ναυτεργάτες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα έπρεπε σε 30 λεπτά να έχει αποβιβάσει με ασφάλεια το σύνολο των επιβατών και ναυτεργατών. Οι εφοπλιστές μπροστά στο κέρδος δε διστάζουν να υπονομεύσουν τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια των πλοίων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το νέο «έγκλημα» με το θάνατο ενός ναυτεργάτη και τον τραυματισμό τριών άλλων ναυτεργατών στην Κέρκυρα στο κρουαζιερόπλοιο «ASTORIA». Επιβάλλεται ένταση της πάλης ναυτεργατών και λαού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και για την ανατροπή της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανεξόρμηση ενημέρωσης για τα αποθεματικά των Ταμείων

«Εφοδο» ενημέρωσης στους οδηγούς, που έφευγαν οδικώς από την Αθήνα, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, οι Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, ενώ ανάλογη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά του Κόμματος, στο λιμάνι. Στόχος να αποκαλυφτεί ο πραγματικός ένοχος για το πλιάτσικο σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και ταυτόχρονα να αναδειχτεί ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.


ΣΕΛ.  6


ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:- ΘΡΑΚΗ
Συνδιάσκεψη ΚΟ του ΚΚΕ

Με κριτήριο την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος για τη δημιουργία των προϋποθέσεων συγκρότησης του Μετώπου για λαϊκή εξουσία και οικονομία.


ΣΕΛ.  7
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Αντικομμουνιστικό «κυνήγι μαγισσών»

Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε τη δημιουργία επιτροπής που θα αναλάβει να ... ελέγξει όσους πολίτες είχαν συνεργαστεί με κρατικές υπηρεσίες στη διάρκεια της σοσιαλιστικής περιόδου.


ΣΕΛ.  11
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ
Μέρες γιορτής για τις ... τιμές

Ούτε χτες, Μεγάλη Πέμπτη, «έσπασαν» οι τιμές στα αρνιά και κατσίκια στη Βαρβάκειο Αγορά. Στα 9 ευρώ τα αρνιά και στα σούπερ μάρκετ. «Τσιμπημένες» οι τιμές και στα οπωροκηπευτικά.


ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟ»
Στηρίζει τις αντεργατικές αλλαγές

Στο απαντητικό κείμενο προς την Κομισιόν, το υπουργείο Απασχόλησης θριαμβολογεί και ανάβει το «πράσινο φως» για νέες αντεργατικές μεταρρυθμίσεις.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ