Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Μάρτη 2007 - Κυριακή 25 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9737

ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Δυναμώνουμε τους αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση

Στην κοινή έκκληση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης, με αφορμή τα 50χρονα της ΕΟΚ, τονίζεται πως τα κόμματα θα ενισχύσουν τη συνεργασία και κοινή δράση τους για δυνάμωμα των αγώνων της εργατικής τάξης και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Επίσης κοινή ανακοίνωση υπογράφουν 16 νεολαιίστικες οργανώσεις της Περιφέρειας Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής της ΠΟΔΝ.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 29 Μάρτη

Στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Μέσα σε συνθήκες έντασης της γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους, από το κεφάλαιο και τα κόμματά του, κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την απεργία της Πέμπτης, 29 του Μάρτη. Το απεργιακό μέτωπο, με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις, συγκροτούν 8 Ομοσπονδίες, 13 Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες ακόμα Σωματεία που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Η επιθετικότητα των εργοδοτικών ενώσεων στις διαπραγματεύσεις για τις νέες κλαδικές συμβάσεις, αντικειμενικά στηρίζεται και στις πλάτες των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως επιβεβαιώθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός που κάνει ακόμα πιο επιτακτική τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις. Την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΠΑΜΕ, για την ανατροπή των συσχετισμών δύναμης σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Επανάσταση του 1821

«Η Επανάσταση του 1821 αποδείχνει ότι ο δρόμος της πάλης και της αποφασιστικής σύγκρουσης με τη "νομιμότητα" των αντιδραστικών δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο για το λαό», τονίζεται στο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821, ενώ επισημαίνεται πως «απαιτείται να αλλάξει παντού ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, να προχωρήσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  5


ΤΑΜΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Σκανδαλώδης καταλήστευση από το κεφάλαιο

Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαδοχικά νομοθετούν μέτρα περαιτέρω ενίσχυσης του τζόγου σε όφελος των προτεραιοτήτων του μεγάλου κεφαλαίου


ΣΕΛ.  18  -  20
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Οκτώ χρόνια μετά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς

Ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας συνεχίζεται, με το Κοσσυφοπέδιο να προορίζεται για «ανεξάρτητο» προτεκτοράτο του ιμπεριαλισμού.


ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ