Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9742

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Στο 27% εκτινάχτηκε το ποσοστό της «Εργοστασιακής Επιτροπής» στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν χτες, με τις ταξικές δυνάμεις να κερδίζουν μια επιπλέον έδρα στο ΔΣ. Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν την τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας.


ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΖΙΝΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Παρακαταθήκη η μάχη της Σύμβασης

Κατάκτηση του ενωτικού ταξικού αγώνα τους αποτελεί για τους εργαζόμενους η υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης, που προβλέπει αυξήσεις 9% και την ικανοποίηση μιας σειράς θεσμικών αιτημάτων.


ΣΕΛ.  13

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΝΥΜΑ η απάντηση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ: Τα κυκλώματα των επιχειρηματιών, των χορηγών, των επιτηδείων, λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, οργανώνουν και χρησιμοποιούν τη βία

Ενώ τα κυκλώματα των επιχειρηματιών, των χορηγών, των επιτηδείων, λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, οργανώνουν και χρησιμοποιούν τη βία, και το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε εναγκαλισμό με το «στοίχημα», τις εταιρείες «ντόπινγκ» κλπ., η κυβέρνηση κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως η παρακολούθηση με κάμερες στα γήπεδα και το ονομαστικό εισιτήριο - φακέλωμα, είναι μέτρα κατά των φιλάθλων. Νομιμοποιούν τη «βία» και τον έλεγχο των Ανωνύμων Εταιρειών σε βάρος τους. Η μετατροπή των αδικημάτων στους αθλητικούς χώρους σε «Ιδιώνυμα» αποτελεί μια επικίνδυνη αντιδημοκρατική εξέλιξη, που αφαιρεί στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα γήπεδα ως δοκιμαστήριο κατασταλτικών μέτρων. Οι φίλαθλοι δεν πρέπει να δεχτούν μέτρα που θίγουν τα δικαιώματά τους, αλλά να βάλουν στόχο να σταματήσει το ποδόσφαιρο να είναι εμπόρευμα, να καταργηθούν οι ΠΑΕ, τονίζει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ζει μεσ' στις καρδιές μας

Με ένα γαρίφαλο στο χέρι και ξεκάθαρη την απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα, για να γίνει πραγματικότητα το όραμα για το σοσιαλισμό, παλιοί συναγωνιστές και κομμουνιστές κάθε ηλικίας, παραβρέθηκαν χτες το απόγευμα στο Γ' Νεκροταφείο και στο πολιτικό μνημόσυνο για τον σ. Νίκο Μπελογιάννη που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς - Ρέντη του ΚΚΕ, με αφορμή τα 55 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την εκτέλεσή του το Μάρτη του 1952.


ΣΕΛ.  9



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ