Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9708

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ούτε βήμα πίσω!

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, απαιτώντας ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για όλα τα παιδιά. Εχοντας κάνει αιτήματα τις ανάγκες τους αυτές, ξανακατεβαίνουν στους δρόμους την ερχόμενη Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΚΟΡΟΪΔΙΑ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
  • Παρόμοιες με την... αύξηση των 77 λεπτών του ευρώ τη μέρα, που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, οι «αυξήσεις» στο δημόσιο τομέα
  • ΚΚΕ: Ταξική συσπείρωση και πάλη για ανατροπή της εισοδηματικής αντιλαϊκής πολιτικής

Πέρα από τα όρια της πρόκλησης και της κοροϊδίας είναι η εισοδηματική πολιτική που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Οι ...«αυξήσεις» των αποδοχών των εργαζομένων, με βάση το 3,5% στο βασικό μισθό, που διαφημίζουν οι κυβερνώντες, θα κινηθούν σε επίπεδα περί το 2,5% στο σύνολο του μισθού, ποσοστό που προ πολλού έχει εξανεμιστεί από τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στην αγορά. Οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν τη δική τους απάντηση στην πολιτική λιτότητας και στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης συνολικά, εντείνοντας και δυναμώνοντας ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα τους για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται: «Στην προκλητική εισοδηματική πολιτική, η απάντηση των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πρέπει να είναι: Διεκδίκηση 1.300 ευρώ κατώτερου μισθού, 1.050 ευρώ κατώτερης σύνταξης και επιδόματος ανεργίας για όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ταξική συσπείρωση και πάλη για ανατροπή της εισοδηματικής αντιλαϊκής πολιτικής, που προστατεύει τα κέρδη του κεφαλαίου και εντείνει συνεχώς την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης».


ΣΕΛ.  9

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις 8 και 29 του Μάρτη

Δυο νέες αποφάσεις Ομοσπονδιών για συμμετοχή στα συλλαλητήρια της 8ης Μάρτη και την κήρυξη απεργίας στις 29 του ίδιου μήνα προστέθηκαν χτες. Ανάλογη απόφαση πήρε, επίσης, η διοίκηση του ΕΚ Λάρισας, ενώ αυξάνονται συνεχώς τα συνδικάτα, που αποφασίζουν τη συμμετοχή τους, συντονίζοντας τα αγωνιστικά τους βήματα (φωτ. αρχείου από ανάλογη περσινή κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  13


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ετοιμάζονται για τις νέες κινητοποιήσεις

Ξεκινούν την ερχόμενη βδομάδα οι νέες κινητοποιήσεις της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, που θα κορυφωθούν με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 του Μάρτη.


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ