Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9701

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα το αγροτικό συλλαλητήριο!

Κορυφώνονται σήμερα το απόγευμα οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων της Μακεδονίας, με το παναγροτικό συλλαλητήριο και πορεία που διοργανώνεται στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 6 μ.μ.


ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν για το δίκιο τους

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις διαδηλώνουν σήμερα οι συνταξιούχοι, με απόφαση των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών τους ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ, ΤΕΒΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ και ΤΑΕ.


ΣΕΛ.  3

ΑΜΕΙΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για δημόσια δωρεάν Παιδεία

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο χτες στην Αθήνα. Ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από χιλιάδες φοιτητές σπουδαστές και εκπαιδευτικούς που απαιτούν και αγωνίζονται για μια δημόσια δωρεάν Παιδεία, για μια Παιδεία των λαϊκών αναγκών
Για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από χιλιάδες φοιτητές σπουδαστές και εκπαιδευτικούς που απαιτούν και αγωνίζονται για μια δημόσια δωρεάν Παιδεία, για μια Παιδεία των λαϊκών αναγκών
Μομφή στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ «κατέθεσαν» χτες στην Αθήνα χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί μ' ένα μαζικό και δυναμικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Απέναντι στην έκδηλη προσπάθεια της κυβέρνησης να προβοκάρει τους αγώνες, κόντρα στη συμπαιγνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί δεν υπαναχωρούν από τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Συνεχίζουν, εντείνουν την πάλη για την Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία, πιο ισχυρά, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα.

Το πλατύ κάλεσμα σε παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις ηχεί σε όλη τη χώρα, ενώ διευρύνεται το μέτωπο με πρωτοβουλίες εργατικών σωματείων και φορέων στις γειτονιές, για να πάρουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία στα χέρια τους την υπόθεση της Παιδείας.


ΣΕΛ.  8   -   11

«ΧΑΜΑΣ» - «ΦΑΤΑΧ»
Υπογραφή συμφωνίας

Σε συμφωνία σχηματισμού «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» κατέληξαν αργά το βράδυ χθες οι επικεφαλής των αντιπροσωπείων των παλαιστινιακών παρατάξεων «Φατάχ» και «Χαμάς», που συναντήθηκαν στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας.



«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ»
Αβάντα στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ χρηματοδοτεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αναλαμβάνοντας παράλληλα ρόλο «επιμορφωτή» στελεχών της δημόσιας διοίκησης.


ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑΤΟ
Κι άλλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν

Υπέρ της αύξησης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν προσανατολίζονται οι υπουργοί Αμυνας της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, στη διήμερη σύνοδο στην Ισπανία.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ