Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9659

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνένοχοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων

Ακάθεκτη στο... μεταρρυθμιστικό της έργο η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στη «χαριστική βολή» για τον ΟΤΕ και τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, πορευόμενη στον «ευρωμονόδρομο» των ιδιωτικοποιήσεων και κλιμακώνοντας τις πολυετείς μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για το ξεπούλημα του Οργανισμού.


ΣΕΛ.  6   -   7

Δράση για ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΡΕΥΜΑ και θετικές ανακατατάξεις

Συμπεράσματα από τη μάχη των τοπικών εκλογών του Οκτώβρη του 2006

Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ με τα συμπεράσματα από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη του 2006, μετά και από τη συζήτηση σ' ολόκληρο το Κόμμα.

Στην Απόφαση, ανάμεσα στ' άλλα, σημειώνεται η αναγκαιότητα, να κατακτήσουμε την απαιτούμενη ικανότητα - στο έδαφος της πολύμορφης ιδεολογικοπολιτικής και μαζικής πάλης για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα - της σταθερής δουλιάς για συσπείρωση δυνάμεων, να στοχεύουμε στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης, να αποκτούν οι εργαζόμενοι εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, να αντέχουν στις δυσκολίες στην πορεία του αγώνα. Για να γίνουν θετικές διεργασίες και ανακατατάξεις, χρειάζεται να διαμορφώνεται ένα διακριτό και δυναμικό εργατικό και λαϊκό ρεύμα, αποφασισμένο να έρθει σε ρήξη, να καταθέσει θυσίες και να οδηγήσει στην ανατροπή του σημερινού πολιτικού συσχετισμού, στην αμφισβήτηση της σημερινής πολιτικής, υπέρ μιας αντικειμενικά διαφορετικής φιλολαϊκής εξουσίας. Γι' αυτό και πρέπει να διευρύνουμε τους δεσμούς μας με τις λαϊκές δυνάμεις που αναζητούν διέξοδο, με γνώμονα την οργάνωση της πάλης, αλλά και την ανάπτυξη πείρας που οδηγεί στη συνειδητοποίηση της ανάγκης για αντεπίθεση, ρήξη, δημιουργία του Μετώπου, με στόχο την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας.


ΣΕΛ.  13  -  15,    18  -  20

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Στη μνήμη των Αλκη Κόντου, Σπύρου Παπασπύρου, Μίμη Γράσου και Γιάννη Μπρίτσα Γλάρου, μαχητών του ΕΛΑΣ που έπεσαν στις μάχες του ηρωικού Δεκέμβρη, ο Φρίξος προσφέρει 1.500 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως τρίτη δόση και καλεί φίλους και συναγωνιστές σε άμιλλα.
  • Η Λέσχη Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ από Σίδνεϊ προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 1.950 δολάρια Αυστραλίας.


ΛΙΒΑΝΟΣ
Απαραίτητες οι ριζικές αλλαγές

Συνέντευξη με τον ΓΓ της ΚΕ του Λιβανέζικού ΚΚ, Κχάλεντ Χαντάτα, για την τρέχουσα κρίσιμη πολιτική κατάσταση στη χώρα του.


ΣΕΛ.  22  -  23
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
Εργαλείο αντιλαϊκής πολιτικής

Αρχίζει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007, συζήτηση που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ